Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hamsi Akını Başladı

Hamsi Akını Başladı

Bandırma Körfezi´nde hamsi akını başladı.

Özellikle 15-20 mil mesafede Kapıdağ Yarımadası açıklarında ve Fener Adası civarında balığa çıkan tekneler iskeleye dolu dolu hamsi balıklarıyla geliyor.
Teknelerin peşinden martılar da sürüler halinde uçarken, Bandırma Su Ürünleri Toptancı Balık Hali rıhtımında toplanan heyecanlı balık komisyoncularıyla vatandaşlar da meraklı gözlerle teknelerin gelmesini bekliyor.
Marmara Denizi´nde şu günlerde çok güzel hamsicilik olduğunu belirten Gürtaş Balıkçılık komisyoncusu Emin Gürel, ?Görenler 2 isimli balıkçı teknesi yaklaşık 1.500- 2.000 kasa arası hamsi balığıyla limana yanaştı. Balıklar güzel, ilerleyen günlerde inşallah daha da güzel olacak. 

Bir kasa köpüklü kasa hamsi fiyatı 30-35 lira civarında herkese yemesini tavsiye ederim. Palamut ise bu saatten sonra çifti toptan hallerde 30-35 lira civarında. Artık zaten hamsi mevsimi başladı. Gelen balıklar Bandırma ilçemizin yanı sıra Bursa, Eskişehir ve Ankara´ya sevk edilecek.? diye konuştu.
2018-2019 balık sezonunun tüm balıkçı camiasına, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dilediğini söyleyen perakende satış balıkçısı Ali Çakır da ?Bu balık mevsiminde 2 ay gibi süren bir palamut mevsimi yaşandı. Şimdi azaldı ve fiyatı yükseldi ama vatandaş palamudu sevdiği için palamut yemeye devam ediyor. 10 liraya satılan hamsi ise çok güzel Bandırma civarından geliyor. Genetiği ile oynanmamış tek canlı balık bu kaldı. Herkese tavsiye ediyorum.? dedi.
Perakende balık halinde diğer balıkların satış fiyatları ise şöyle: Palamut tanesi 15-20 lira, tekir kilosu 20, çinakop 25, sardalye 10, istavrit 15-20 liradan satılıyor.
Haber: Erdem Özcan



Anahtar Kelimeler: Hamsi Akını Başladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli