Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Halka yapılan en büyük hizmet

Halka yapılan en büyük hizmet

Şu anda Gönendeki konutların yarısında kullanılan doğalgazın, dağıtım çalışmaları bu senede devam edecek.

Şu anda Gönen`deki konutların yarısında kullanılan doğalgazın, dağıtım çalışmaları bu senede devam edecek.
Belediye Başkanı Hüseyin Yakar`ın, ilk kez dillendirdiği zaman, bazı kesimlerin "Doğalgaz Gönen`e gelsin, biz de denizi getireceğiz" söylemleriyle hayal olarak gördüğü doğalgaz gaz, Gönen`de şu anda konutların yarısında kullanılıyor. Dağıtım çalışmalarının bu senede devam edeceğini bildiren Başkan Yakar, "Hedefimiz, konutların 3/2`sinde kullanımını sağlamak" derken, doğalgaza sadece ucuz enerji gözüyle bakılmaması gerektiğini söyledi.
Gönen`in coğrafi olarak çukurda kaldığını ve kış aylarında yoğun hava kirliliği yaşadığına işaret eden Başkan Yakar, "Doğalgazla birlikte, hava kirliliğinde önemli ölçüde azalma yaşandı. Halkımızın sağlığı açısından da önemli" dedi.
HAVA KİRLİLİĞİNDE AZALMA OLDU
Doğalgazın, Gönen halkına yapılmış en büyük hizmet olduğuna işaret eden Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar,  gerekçesini de "Gönen, dört bir yanı dağlarla çevrili bir kent. Coğrafi olarak çukurda kalıyor. Dolayısıyla, kış aylarında yoğun hava kirliliği yaşanmakta, yaşlılarımız, üst solunum rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız ve çocuklarımız kış dönemlerinde nefes almakta zorlanmaktaydı. Halkımızın sağlığını, hava kirliliğinden dolayı tehlike altındaydı.
Doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte, hava kirliliğinde yıldan yıla önemli ölçüde azalma yaşandı" diye açıkladı.
Hava kirliliğinin azalmasında etken olan doğalgazın, ucuz, temiz ve kolay yakıt olmasından dolayı kısa zamanda Gönen halkı tarafından benimsendiğini de kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "şu anda Gönen`deki konutlarımızın yarısında doğalgaz kullanılmakta. Hedefimiz, bu senenin sonuna kadar konutlarımızın üçte ikisinde gazın kullanımını sağlamak. Doğalgaz dağıtım çalışmalarımız bu sene de devam edecek" açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı