Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Halk jürisi karikatür seçmelerinde zorlandı

Halk jürisi karikatür seçmelerinde zorlandı

Ayvalık İlçesi’nde “İzmaritsiz Ayvalık” konulu uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı.

Ayvalık İlçesi’nde “İzmaritsiz Ayvalık” konulu uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı. 
Plajlarda atılan yüzlerce izmarit nedeniyle yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Ayvalık Belediyesi, TEMA Vakfı Ayvalık İlçe Temsilciliği ve Doğa Dostu Karikatür Grubu’yla birlikte düzenlenen “İzmaritsiz Ayvalık” konulu uluslararası karikatür yarışması sona erdi. 
235 katılım arasından ön elemeye kalan 44 eser arasından on iki karikatür, Altınova Kum Adası’nda halk oylamasıyla belirlendi. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, halk oylaması öncesi yaptığı konuşmada çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmayla farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirterek “Brezilya, Çin Halk Cumhuriyet, Fransa, İran ve Arjantin gibi dünyanın dört bir yanındaki 25 farklı ülkeden 113 karikatür sanatçısı 235 eserle yarışmaya katıldı.” dedi. 
Sigara içenlerin zevklerini yaptığını, ancak önüne gelenin izmaritleri yerlere attığını kaydeden Başkan Ergin, “Belediye olarak nasıl temizleriz? Çünkü sadece çevreye verdiği zarar olarak değil, görsel anlamda da göze hoş gelmiyor. İzmaritsiz Ayvalık dendiği zaman biz de belediye olarak bununla boğuşuyoruz. Amacımız burada bir farkındalık yaratmak farklı anlatımlarla karikatürlerle, eğitimlerle insanları bilinçlendirmek ve bunu biraz olsun azaltabilmek çabasıyla bu projeler yapılıyor.” diyerek sözlerine ekledi. 
Dereceye giren karikatürler: 1-Zeynep Gargi, 2-Eray Özbek, 3-Akif Teoman, 4-Yassin Aikhalil, 5-Seyran Caferli, 6-Engin Selçuk, 7-Murat Yılmaz, 8-Santiago Cornejo, 9-Cemalettin Güzeloğlu, 10-Coneten Sımth, 11-Murat İlhan, 12-Mustafa Kurnalı 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı