Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Halk Elinde Koyun-Keçi ıslahı projesi başladı

Halk Elinde Koyun-Keçi ıslahı projesi başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlediği Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı Ülkesel Projesinin tanıtım etkinliği Ankarada gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlediği "Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı Ülkesel Projesi"nin tanıtım etkinliği Ankara`da gerçekleştirildi.
Etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu katip üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, TAGEM Genel Müdürü Masum Burak, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Veysel Ayhan, akademisyenler çok sayıda yetiştirici birlikleri katıldı.
Bakan Eker, "Halk Elinde Koyun-Keçi Islahı Ülkesel Projesi"ne ilişkin "Bugüne kadar bizim bu iş için harcadığımız para 60 milyon liranın üzerinde. 4 bin 500 civarında yetiştirici bizim proje ortağımız. Ama bizim hedefimiz bunu en kısa süre içerisinde 7 bine çıkarmak." dedi.
Babuşcu: "Koyun-keçi varlığında İngiltere`den sonra ikinciyiz"
AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, Türkiye`nin koyun ve keçi varlığı ile AB ülkeleri içinde İngiltere`den sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bakanlığımız, sivil toplum kuruluşları ve üreticiler ile bir araya gelerek ıslah projesi yürüttüğüne dikkat çekti. 
Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin açmış olduğu standı ziyaret eden Babuşcu, Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin yönetim kurulu başkanı Bayram Atbakan`la görüştü. Etkinlikteki diğer stantlara göre Balıkesir standının çok daha yoğun ve kalabalık olmasından dolayı birligin sorumlu müdüresi Feyza Soya ve birlik başkanına duyduğu memnuniyeti ifade ederek ayrıca teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli