Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özdemir: Bilgisayar laboratuarı kurmak istiyoruz

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özdemir: Bilgisayar laboratuarı kurmak istiyoruz

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir, maddi sorunu aşabildikleri takdirde halk eğitim merkezi bünyesinde halka ücretsiz hizmet vermek için bilgisayar laboratuarı kuracaklarını açıkladı.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir, maddi sorunu aşabildikleri takdirde halk eğitim merkezi bünyesinde halka ücretsiz hizmet vermek için bilgisayar laboratuarı kuracaklarını açıkladı. Maddi durumu iyi olmayan çocukların internet hizmetlerinden istifade edebilmesi için böyle bir projeleri olduğunu dile getiren Özdemir, halkın internet hizmetinden istifade edebilmesini önemsediklerini ileri sürdü.
Erdek Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam eden ve yakında başlayacak kurslar hakkında bilgilendirme yapan Özdemir, bilgisayar kursunun 1 Aralık`ta başladığını, ingilizce 1. kademe kursunun 13 Aralık Pazartesi günü başlayacağını, bu iki branştaki kursa katılmak isteyenlerin zaman kaybetmeden katılabileceğini ifade etti.
İngilizce 1. kademe ve bilgisayar kurslarına ek olarak bilgisayarlı muhasebe dalında eğitim görmek için 8 kişinin halk eğitime başvurusu olduğunu hatırlatan Özdemir, 4 kişi daha olması halinde bilgisayarlı muhasebe kursunu da başlatabileceklerini söyledi.
Erdek Halk Eğitim Merkezi`ne yeni atanan Özdemir, Erdek Halk Eğitim Merkezi`ni nin çalışmalarının yanı sıra hizmet verdiği ve vereceği mekanlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Dershane konusunda yaşanan sıkıntıların aşılabilmesı için, Atatürk İlköğretim Okulu eski binasında fiziki yeterliğe sahip bir dershanenin kullanıldığına dikkat çeken Özdemir, Halk eğitim merkezinin dershane sorunu yaşadığını öğrenen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, mülkiyeti Erdek Belediyesi`ne ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Erdek Belediyespor`un futbolcularının lojman olarak kullandığı Yalı mahallesi Ocaklar Caddesi üzerindeki 4 katlı binanın, halk eğitime dershane olarak kullanılması için tahsis edildiğini, bu binanın dershane olarak kullanılacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.
Özdemir, halk eğitim merkezinin devam eden çalışmalarını şu şekilde değerlendirdi: "162 saatlik bilgisayar kursumuz 1 Aralık`tan bu yana Atatürk İlköğretim Okulu`nda devam ediyor. Bu okulumuzda bazı dershanelerin cam ve çerçeveleri onarıldığı gibi 5 dersliğin daha hizmet verecek hale gelmiş olacak. 192 saatlik ingilizce 1. kademe kursu 13 Aralık Pazartesi başlıyor. Halen 8 başvurunun olduğu l. Modül bilgisayarlı muhasebe kursuna 4 başvuru daha olması durumunda hemen başlanacak. Bu kurslarımızın dışında 30 değişik branşta kurslarımız devam ediyor. Ocaklar Beldesi`nde nakış, ahşap boyama, Karşıyaka Beldesi`nde giyim, makine nakışı, Çayağzı-Narlı köylerinde el ve makine nakışı sürüyor. Yine bu yıl ilk kez Ballıpınar Köyünde el ve makine nakışı dalında kurs açtık." dedi.
2 yıl öncesine kadar Erdek Belediyespor lojmanı olarak kullanılan, halen atıl durumdaki binanın geçici olarak Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`ne tahsis edilmesiyle, binada temizlik çalışmalarına başlandı. Bir hafta içinde bina dershane yeri olarak kullanılmak üzere hazır hale getirilecektir şeklinde konuşan Özdemir, 4 katlı binada resim-ahşap boyama-anne çocuk gelişimi eğitimi ve ingilizce eğitiminin verildiği dershane olarak kullanacaklarını belirtip, en önemli projesinin ise ekonomik durumu iyi olmadığı için internet hizmetinden faydalanamayan çocukların, internet hizmetlerinden faydalanabilmesi için bir bilgisayar laboratuarının kurulmasının planlandığını, bu yatırım için karşılarına çıkan maddi sorunun aşıldığı gibi zaman kaybetmeden bu düşüncesini yaşama geçirmek için sabırsızlandığını açıkladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı