Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Halk Eğitim binası önünde eylem

Halk Eğitim binası önünde eylem

Vatandaş, Bandırma'da halk eğitim için yapılan binanın imam hatip ortaokuluna verilmek istenmesine karşı çıktı

Yapımı tamamlanıp, tabelası bile asılmasına karşın yeni Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasının hâlen açılmaması ve bu binanın İmam Hatip Ortaokulu’na verilmek istenmesine tepkiler sürüyor.
Paşakent Mahallesi, Mehmetçik Caddesi üzerinde bulunan binanın, İmam Hatip Ortaokulu’na verilmek istenmesine başta bu mahallede oturan vatandaşlar olmak üzere kalabalık bir topluluk tepki gösterirken, binanın önünde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, bir basın açıklaması okudu. Açıklamada şöyle denildi:
“Nüfusu yaklaşık 150 bin olan ilçemizde, ilk ve ora öğretim kurumlarının sayısı 60’tır. Ayrıca tüm yaş gruplarına değişik alanlarda kursların düzenlendiği, vatandaşların kişisel gelişimlerinin yanında meslek sahibi olmalarını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezi bulunmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binasında yıllardır geçici olarak hizmet veren Halk Eğitim Merkezi, binası bulunmaması nedeniyle kursları okul, cami, ya da alışveriş merkezlerinin eğitime elverişsiz yerlerinde düzenlemektedir. Eğitim verilen bu yerler, engelli kişilerin kullanımına da uygun değildir. Buna karşın 2013 yılında 18.200 kişi, yabancı dil, bilgisayar, moda tasarım, hasta kabul, kasiyerlik, el sanatları gibi çok değişik alanlarda düzenlenen 697 yaygın eğitim programlarına katılarak sertifika almıştır.
Bandırma’da kurslara talebin fazlalığı ve eğitim yapılan yerlerin koşullarının elverişsizliği nedeniyle 2012 yılında yeni bir Halk Eğitim Merkezi binasının yapılması kararlaştırılmış ve Paşakent Mahallesi’nde bulunan yerde, halk eğitim standartlarına göre, engelli vatandaşların kullanımına da uygun modern bir bina yapılmıştır. Bandırma halkı, tabelası bile asılan bu binanın hizmete girmesini sabırsızlıkla beklerken, yerel basında çıkan haberlerden, binanın imam hatip ortaokulu yapılmasının düşünüldüğünü öğrenmiştir. Bu iddianın yaygınlaşması Bandırma halkını tedirgin etmiş, ilçede adeta infial yaratmıştır. Bandırma, Paşakent Mahallesi, Mehmetçik Caddesi’nde inşaatı biten Halk Eğitim Merkezi binasının, yapım amacına uygun olarak halk eğitimi için kullanılması tüm Bandırmalıların isteğidir. Halktan toplanan vergilerle yapılan Halk Eğitim Merkezi, yine halkın eğitimi için kullanılmalıdır. Bunun aksi düşünülemez ve binanın, özüne uygun olarak kullanılması için her türlü mücadele sürdürülecektir.”
MİRZA: “BU BİNA HALK EĞİTİMİNDİR”
Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında, Halk Eğitim için özel olarak yapılan bu binanın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı cemaatler tarafından imam hatip ortaokuluna verilmek istendiğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Kimse konuyu saptırmaya, çarpıtmaya kalkışmasın. Biz, imam hatiplere karşı değiliz. Kaldı ki, Bandırma’da imam hatiplerin ilk ve orta bölümleri zaten var. İmar planlarında ayrıca yüzlerce okul yeri bulunuyor. Eğer, yeni bir imam hatip okulu için ihtiyaç varsa, bu yerlerden birini verebiliriz. Ama birileri istedi diye Halk Eğitim Merkezi olarak özel şekilde düzenlenen bu binayı da vermeyiz.”
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar ve Muazzez Palta da yaptıkları konuşmalarda, binanın, imam hatip ortaokuluna verilmesine karşı çıktılar.
İMZA KAMPANYASI
Binanın, yapım amacına uygun olarak Halk Eğitim Merkezi binası şeklinde kullanılması içinayrıca imza kampanyası da başlatıldı. Üç gün, bu binanın önünde sürecek kampanyada toplanacak imzalar, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek.
Gerçekleşen eylem sırasında, “Meslek, her yaşta öğrenilir”, “Halkın eğitimi engellenemez”, “Engellilerin erişebileceği eğitim”, “Eğitim, farkındalık yaratır”, “Halkın eğitimi üretim sağlar”, “Halk eğitimi beceri kazandırır”, “Ömür boyu eğitim” ve “Halk eğitim binası imam hatip olamaz” pankartları açıldı.

Haber : Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli