Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Halk Eğitim arı gibi

Halk Eğitim arı gibi

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Abacı, kurumlarının, içinde bulunduğumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, Ekim ayından bu yana okuma-yazma, m

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Abacı, kurumlarının, içinde bulunduğumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, Ekim ayından bu yana okuma-yazma, mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel ilişkiler dallarında açtığı toplam 153 kursa, 859`u erkek, 1425`i kadın olmak üzere toplam 2284 kursiyerin katıldığını açıkladı. Bu kursiyerlerden 87 erkek ve 155 kadın kursiyere sertifikalarının verildiğini belirten Abacı, "Okuma-yazma kurslarına da büyük önem veriyoruz. Bu kurslarımıza katılacak kursiyerlerimizi, alan taramaları, köylerdeki imam ve öğretmenler ve muhtarlar aracılığıyla belirliyoruz" dedi.
Müdürlüklerinde, kendisi dahil 6 kadrolu çalışan, 4 sürekli işçi, görevlendirme yoluyla hizmet veren 3 personel bulunduğuna işaret eden Abacı, "Ayrıca 18 usta öğreticimiz, 55 öğretmenimiz var. Ücretli olarak gelenleri de sayarsak, toplam 88 öğretmen, kurumumuza destek veriyor" diye konuştu.
Zihinsel özürlülere eğitim
Erdek`in tarihinde ilk kez olarak zihinsel özürlüler için bu yıl eğitim vermeye başladıklarını da vurgulayan Abacı, şunları söyledi:
"Herhangi bir okuldan mezun olan veya olmayan 8 zihinsel özürlü kardeşimize beş dal olan girişimcilik, meslek etiği, çevre korumacılığı, sosyal yaşamla ilişkiler ve iş yaşamında ilişkiler konularında eğitim-öğretim veriyoruz. 12-22 yaş arasındaki bu 8 kardeşimiz, bu beş alanda, toplam 120 saat eğitim alacaklar. Bunlar arasında yer alan ebru kursu da her hafta 10 saat olmak üzere toplam 160 saat sürecek olup, haziran ayında tamamlanacak.
Ebru dışında pratik dersleri tamamlanan bu eğitimimiz kapsamında, zihinsel özürlü kardeşlerimiz için mesleki açıdan büyük önem taşıyan galoş üretimini de başlattık. Bir hayırsever vatandaşımızın armağan ettiği galoş makinesinde üretilecek galoşların kazancını, kurumumuza hiçbir kâr beklemeksizin bu kursiyer kardeşlerimize bırakacağız. Galoşları, ilçemizdeki turistik otel ve motellere satmayı plânlıyoruz."
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Abacı, zihinsel engellilerin eğitim-öğretimleri ve ebru eğitimi konularında zihinsel engelliler eğitmeni Erol Gülle ve engelliler ve resim öğretmeni Erhan Çınlar`ın görev aldığını, galoş makinesi ile eğitim çalışmalarının haftada iki, ebru çalışmalarının ise bir gün sürdüğünü belirtti.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli