Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Halk Eğitim´den yıl sonu sergisi

Halk Eğitim´den yıl sonu sergisi

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak; ?Halk Eğitim Merkezi kursları, dünyaya açılan yepyeni pencerelerdir?

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2015/2016 eğitim öğretim dönemi kursiyerlerin yaptıkları el emeği işi ürünlerinin yer aldığı sergi ilçemizde törenle açıldı.
Serginin açılışı için düzenlenen törene protokol ve halk büyük ilgi gösterdi. Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Dz.Kur. Albay Alper Yeniel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Daire Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Halk Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlediği yılsonu sergi açılışında yer aldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan sergi töreni, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak´ın konuşmasıyla devam etti.
Müdür Bayrak, törende yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl açılan 155 kursta 4165 kursiyerin eğitim gördüğünü söylerken, "2015/2016 eğitim öğretim yılında merkezimizde 155 adet kurs açılmış olup bu kurslara 4165 üzerinde kursiyer katılmıştır. Halk eğitimi çalışmalarında bireyleri bir mesleğe hazırlama, meslek sahibi olanların mesleklerini geliştirme, gelişen son teknolojileri kısa sürede öğretme, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama hazırlama programları uygulanmaktadır. Bizlerin ilkesi her yaştaki herkese, her yerde, her zaman ve her konuda eğitim götürmektir. Halk Eğitim Merkezleri, örgün eğitimin dışında kalmış bireyler için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Bu tür yılsonu sergileri, halk eğitim bünyesinde ister idari personel isterse de kurs öğretmenlerimiz olsun, bir yıl boyunca verilen emeğin bir karşılığı ve meyvesidir. Ben buradan çalışmalarımıza destek veren kaymakamımız başta olmak üzere, belediye başkanımıza milli eğitim müdürümüze, basın mensuplarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Başta kurs öğretmenlerimiz olmak üzere kursiyerlerimizi tebrik ediyorum." dedi.
Erdek Halk Eğitim Müdürü Yusuf Bayrak´ın konuşmasının ardından, kurslarını başarı ile tamamlayan öğrencilerin sertifikaları, ilçe protokolü tarafından dağıtıldı.
Sertifika töreni ardından sergi salonunun kurdelesi kesilerek halk eğitim kursiyerlerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri eserler katılımcılar tarafından incelendi.
El emeği göz nuru hazırlanan eserler arasında en çok ilgiyi Sergide yer alan, Çağlayan Tetikdur´un yaptığı üç boyutlu Bosna Hersek tablosu ayrı bir ilgi gördü.
Erdek Halk Eğitim Yıl Sonu Karma Sergileri, Perşembe günü Çakıl, Tatlısu ve Karşıyaka, Cuma günü ise Narlı mahallelerinde gerçekleşecek olan programlarla son bulacak.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Halk Eğitim sonu sergisi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli