Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Halk Eğitim´den seminer

Halk Eğitim´den seminer

"Türkiye - Ermenistan İlişkilerinin Dünü Bugünü Yarını"

"Türkiye - Ermenistan İlişkilerinin Dünü Bugünü Yarını" başlıklı bir seminer düzenleyerek öğrencileri bilgilendirdi.
Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen seminere konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Barış Özdal katıldı. Lise öğrencileri ve öğretmenlerinin büyük ilgiyle izlediği seminerde açılış konuşmasını Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan yaptı. Alkan, seminere katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Öncelikle bu salonu doldurarak seminere ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.

1915 Ermeni meseleleri iddialarıyla ilgili maalesef yeterince bilinçli değiliz. Bu konu daha çok siyasi bir zemin üzerinden tartışılıyor. İşte biz bu yüzden Ermeni olaylarını bilimsel olarak incelemek için bu semineri düzenleme ihtiyacı duyduk" dedi.
Alkan´ın ardından söz alan ve katılımcılara Türk - Ermeni ilişkilerinin dününü, bugününü ve yarınını anlatan Prof. Dr. Barış Özbek, hazırladığı slayt eşliğinde, Ermeni olayları konusunda öğrencileri bilgilendirirken soykırım iddialarını da belgeleriyle çürüttü. Öğrencilere sözde soykırımın belgelerini ve çürütülmüş dayanaklarını anlatan Özbek, "Evet, iki millet arasında yaşanan sorunlar vardır. Ölümler de olmuştur. Ancak bu kesinlikle bir soykırım değildir. Çünkü yaşanan olaylarda ölümler karşılıklı olmuştur." diye konuştu.
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Türkiye-Ermenistan İlişkilerinin Dünü Bugünü Yarını" başlıklı seminer, soru-yanıt bölümüyle sona erdi.
Haber : Önder Balıkçı - Tuncay Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Halk Eğitim seminer
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli