Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Halk Eğitim kaldığı yerden devam ediyor

Halk Eğitim kaldığı yerden devam ediyor

Erdek Halk Eğitim Merkezi, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine de hızlı bir giriş yaptı.

Erdek Halk Eğitim Merkezi, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine de hızlı bir giriş yaptı. Açtığı yeni kursların yanında açmayı plânladığı kurslarla da gündemden düşmeyen Erdek Halk Eğitim Merkezi, son olarak ilçemize iki yeni kurs daha kazandırdı. Yeni açılan iki kursta toplam 46 kursiyer eğitim görecek.
Erdek Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan kurs sayılarını artırmayı sürdürüyor. Son olarak "Hızlı Klavye Kullanma" ve "Hasta Kayıt Kabul" kurslarının açıldığını belirten Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, konuyla ilgili gazetemize bilgi verirken, "Açılan ?Hızlı Klavye Kullanımı´ kursunda 21 kursiyerimiz bulunuyor. Bu kursumuz toplam 94 saat sürecek ve 23 Mayıs günü sona erecek. Yine bir diğer yeni açtığımız kursumuz ise ?Hasta Kayıt Kabul´ kursu. İstihdam sağlayamaya yönelik bu kursumuzda da 25 kursiyerimiz eğitim görürken, bu modülümüz de 280 saat sürecek. Her iki kursumuzda eğitim gören ve başarılı olan kursiyerlerimiz kursun sonunda sertifika almaya hak kazanacaklar. " dedi.
Sürmekte olan ve açılması plânlanan kurslar hakkında da bilgi veren Müdür Alkan, "Şu anda açılan bu iki kursumuzun dışında bilgisayar kullanımı, A2 seviyesi İngilizce kursu, yine ?Okullar Hayat Olsun´ projesi kapsamında birçok kursumuz devam ediyor. 

İlçemizde görev yapan öğretmenlerimize ilk yardım kursları vermeye başladık. Atatürk İlkokulu´nda görev yapan öğretmenlerimiz ilk yardım kurslarını tamamlarken sırasıyla diğer okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize de aynı kursu vermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de ilçemizde büyük eksikliği hissedilen ?Emlak Danışmanlığı´ kursu açmayı plânlıyoruz. Yine Erdek Belediyesi´nin de istek ve destekleriyle birlikte çöp toplama kursumuzu açacağız." diye konuştu.
Son olarak Karşıyaka´da açtıkları kurs konusunda kendilerine yardımcı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, şöyle konuştu :
"Karşıyaka Mahallesi´nde, vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda ?ağ örme´ kursumuzu açtık. Bu kursun açılması konusunda Büyükşehir Belediyesi´ne ait prefabrik binayı bizlere temin eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur´a da çok teşekkür ediyorum. Yine köy kırsal mahallelerimizden gelecek her türlü kurs isteğine açık olduğumuzu ve talep olması durumunda başka kurslar da açabileceğimizi belirtmek istiyorum."

Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli