Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Halk Bankası Şube Müdürü Hasan Öz :

Halk Bankası Şube Müdürü Hasan Öz :

"Esnaf Kefalet Artık Bir Banka Gücünde"

Erdek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin 50. Olağan Mali Genel Kurulu´nda konuşma yapan Erdek Halk Bankası Müdürü Hasan Öz, Erdek Esnaf Kefalet Kooperatifi´nin bir yılda iki kat büyüyerek artık bir banka gücüne sahip olduğunu belirtti.           

Mali kongrede söz alan Müdür Öz, kooperatif hakkında önemli bilgiler verirken, "Ben, kooperatifimizin 4. olağan mali genel kurulunu yaşıyorum. Ben bankada göreve geldiğimde kooperatifiniz 35 bin lira dağıtabiliyordu. Ardından gelen görev değişimiyle birlikte 75 bin, 100 bin ve şimdi de üst limit olan 150 bin lira kredi verebilecek duruma geldi. Bu başarıya kooperatifimizin yönetim kurulu ve banka personelimizin özverili çalışmaları sonucunda ulaşıldı. Yine kooperatif personeli arkadaşlarımız da canla başla mücadele etmesiyle bugünlere gelindi. " dedi.
Kooperatife üye olan esnaf sayısının da giderek arttığını işaret eden Halk Bankası Müdürü Hasan Öz, "Geçen yılki kongrede esnaf arkadaşlarıma kooperatifimizin üye sayısının yetersiz olduğunu, bu yüzden de herkesin çevresinde bulunan esnaf arkadaşına kooperatife üye olması için çaba harcaması gerektiğini, kooperatifimizi güçlendirmemizi vurgulamıştım. Bunun karşılığında da bir yıl içinde kooperatifimizi 2 kat büyüttük. Geçen yıl 170 olan aktif üye sayımız, bugün 350 civarında. Toplam üye sayımız ise 731 kişi. Yine sizlere rakamlar vermek istiyorum. Kooperatifimizin takip oranı % 22.01. Bu gerçek ve mükemmel bir rakam." diye konuştu.
Erdek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin beyan bilgileri hakkında da bilgiler veren Halk Bankası Erdek Şube Müdürü Hasan Öz, şunları söyledi :
"Kooperatifimizin beyan bilgilerini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kooperatifimizin elinde bulundurduğu gayrimenkullerin ekspertiz değerleri toplamı yaklaşık 700 bin lira. Buna karşılık ise toplam ipotek tutarı ise 50 milyon lira civarında. Bu rakamlar kooperatifimizin teminat yapısını ve gücünü göstermektedir. Öte yandan 2013 yılında 1.5, 2 milyon plasmanı olan kooperatifimiz şu anda 15 milyon limitindedir. 2017 yılı plasman hedefimizi ise kooperatif başkanımız ile birlikte 25 milyon olarak belirledik. İnşallah bu hedefimizi yaklaşık olarak % 80 gerçekleştirsek bile bu da 20 milyon rakamına tekabül ediyor, Erdek´e güçlü bir kooperatif kazandırmış olacağız. Ben, artık bu kooperatife banka demek istiyorum, çünkü gerçekten Erdek´in yedinci bankası gibi çalışıyor. Esnafımızın gerçekten düşük faizlerle zor gününde yanında oluyor. Bunun için esnaf kefalet kooperatifimize sahip çıkalım. Bir kez daha yenilemek istiyorum. Aktif üye sayımız hâlâ toplam üye sayımızın yarısı kadar. Eğer bu oranı % 80, % 90 civarına getirebilirsek inanın bana Erdek´te kooperatifimiz yıkılmaz bir güç halinde olacaktır. Artık kooperatifimiz eskisi gibi değil. İnanın bana büyük bir banka gücüne sahip."
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli