Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Halitpaşa sakinlerinden baz isyanı

Halitpaşa sakinlerinden baz isyanı

İlçemiz Halitpaşa Mahallesinde oturanlar, mahallelerindeki baz istasyonundan yakınıyor. Mahalle sakinlerini temsilen Kaymakam İsmail Kaygısızı ziyaret eden bir grup bayan...

İlçemiz Halitpaşa Mahallesi`nde oturanlar, mahallelerindeki baz istasyonundan yakınıyor. Mahalle sakinlerini temsilen Kaymakam İsmail Kaygısız`ı ziyaret eden bir grup bayan, içinde bulunduğumuz 2011 yılının ocak ayında mahallelerine kurulan baz istasyonunun, yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu vurgulayarak, bu istasyonun kaldırılması ile ilgili yazılı başvuru yaptılar. Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Halitpaşa Mahallesi`nde oturan vatandaşlar, şunları söylediler:  "2011 yılının ocak ayında Danıştay, bu baz istasyonunun sertifikasının iptal etmişti. Zaten, Anayasa Mahkemesi`nin de, baz istasyonlarının kurulması konusunda belediyelerin izninin gerektiğine dikkati çeken bir kararı bulunmaktadır.
Ancak belediyemiz, tüm başvurularımıza karşın, üstelik üç katlı ve ruhsatsız bu binadaki baz istasyonunu, 6 aydır kaldırmamaktadır. Mahalle halkı olarak çok tedirginiz. Mahallede oturan bir kızımız, halen kanser tedavisi görüyor. Baz istasyonun havalandırmasının gürültüsünden geceleri uyuyamıyoruz. Radyasyona bağlı kanser riski nedeniyle bu sıcakta pencerelerimizi bile açamıyoruz. Bu binaya baz istasyonu kuran iş adamının eğer daha fazla paraya ihtiyacı varsa biz, mahalle halkı olarak aramızda toplayacağımız paraları ona verelim yeter ki bu baz istasyonunu kaldırsın ve sağlığımızla oynamasın. Bu baz istasyonu, aynı zamanda hepimizin psikolojisini de bozdu." Halitpaşa Mahallesi sakinleri ayrıca ilçe otogarının ikinci katında ve Çuğra mevkiindeki 4-5 turistik otelin üstünde de baz istasyonlarının bulunduğunu öne sürerken, "İnsan sağlığı ve yaşamı bu kadar ucuz mu ?" diye konuştular.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli