Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Hakemler sahaya indi

Hakemler sahaya indi

Balıkesir bölgesi futbol hakemleri ve gözlemcileri sezonu açtı

Balıkesir bölgesi futbol hakemleri ve gözlemcileri, 2018-2019 sezonunu törenle açtı.
Atatürk Stadı´nda gerçekleşen sezonun açış töreninde ilk konuşmayı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği(TFFHGD) Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Özkan yaptı. Özkan, Balıkesir hakemliğini yükseltmek için birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını belirtti.
Ardından Balıkesir bölgesi A klasman yardımcı hakemi Ahmet Ayaz konuştu. Ayaz, Balıkesir´den daha çok hakemin klasmanlarda yer alması için çaba harcadıklarını vurguladı.
Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı İzzet Özalp, ?Balıkesir ve Türk futbolunun hakemliğini daha ileri düzeye taşımayı hedefliyoruz. Bunun için çok çalışacağız? dedi.
TFFHGD Başkan vekili Aytekin Durmaz da konuşmasında, sezonun başarılı geçmesini diledi.
Merkez Hakem Kurulu üyesi Murat Ilgaz, amaçlarının Balıkesir bölgesine daha fazla hizmet etmek olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
?Balıkesir bölgesinden bu yıl 14 hakemimiz üst klasmanlara yükseldi. Balıkesir´in üst düzeyde hakem çıkarma geleneği var. Balıkesir olarak en kısa sürede Süper Lig´de düdük çalacak hakemlerin yetişeceğine inanıyorum.?
Ilgaz, hakemliğin bir yaşam biçimi olduğunu sözlerine ekledi.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Balıkesir Şube Başkanı Metin Mengüç, ilimiz sınırları içinde 40 sahanın bulunduğunu belirtirken, ?Her zaman hakemlerimizin arkasındayız. Balıkesir, fair-play açısından çok iyi bir durumda. Bunun süreceğine inanıyorum? diye konuştu.
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Orhan Arıcıoğlu, Balıkesir´de bayanların hakemliğe gösterdikleri ilginin sevindirici olduğuna işaret etti.
Son olarak konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Faruk Özen de hakemliğin zorluğuna dikkati çekerken, ?Belediye olarak Balıkesirspor ve Bandırmaspor kulüplerine destek veriyoruz. Amacımız, ilimizde futbolun gelişmesidir? dedi.
Kesilen kurbanın ardından sahaya giren hakemler, sembolik anlamda ilk çalışmayı yaptılar.
Birlikte yenilen yemekten sonra Balıkesir Kız Meslek Lisesi salonunda, Merkez Hakem Kurulu´nun gönderdiği hazırladığı sorularla il hakemi ve gözlemcilerine sınav uygulandı. Ardından Süper Lig gözlemcisi ve il eğitimcisi Aytekin Durmaz, hakem ve gözlemcilere sezonun ilk seminerini verdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Hakemler sahaya indi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli