Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hakem kursuna ilgi büyük

Hakem kursuna ilgi büyük

Önümüzdeki günlerde, Balıkesir'de açılacak olan futbol hakem kursuna Bandırma'da ilgi büyük. Sayı her geçen gün artıyor.

Önümüzdeki günlerde, Balıkesir’de açılacak olan futbol hakem kursuna Bandırma’da ilgi büyük. Sayı her geçen gün artıyor.
Bandırma’da şu ana dek kursa 21 erkek, 4 bayan olmak üzere toplam 25 kişi başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanların çoğunluğu, lise ve üniversite öğrencileri ile lisanslı futbolculardan oluşuyor. Kurs sonrası lisanslı futbolcular, bağlı oldukları kulüpte futbol oynamayı sürdürecekler.
Balıkesir İl Hakem Kurulu Bandırma Temsilcisi ve Gözlemci Şükrü Aşan’ın açıklamalarına göre, kurs tarihi ve süresi henüz netleşmemiş olmakla beraber, toplam üç gün (Cuma-Cumartesi-Pazar) şeklinde planlanması düşünülüyor.
Kurs tarihi ve programı netleştikten sonra başvuru sayısına göre toplu gidiş-geliş planlaması yapılacaktır.
Kurs sonrası salı ve perşembe günleri düzenli şekilde antrenmanları takip eden aday hakemlere, başlangıçta genç ve okullararası karşılaşmalarda görev verilerek deneyim kazanmaları sağlanacak.
Şu anda Bandırma’da 13 hakem ve 4 gözlemci bulunmaktadır. Bu sayının kurs sonrası 40 civarına çıkacağı tahmin ediliyor.
Kursa ilgi Balıkesir’de de fazla olduğundan başvuruda bulunmak isteyenlerin bir an önce kaydını yaptırmaları gerekiyor. Kurs için 16 yaş ve üzerindeki lise öğrencileri ile lise mezunu gençlerin, herhangi bir ücret ödemesinin söz konusu olmadığı bildirildi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli