Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

HAK-İŞ Sendikası, Seyit Onbaşı adına okul yaptırmanın gururunu yaşıyor

HAK-İŞ Sendikası, Seyit Onbaşı adına okul yaptırmanın gururunu yaşıyor

HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, 6 Eylül’ün Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olduğunu hatırlatarak, 6 Eylül kahramanlarını şükranla andı.

HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, 6 Eylül’ün Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olduğunu hatırlatarak, 6 Eylül kahramanlarını şükranla andı. 
HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, 8 Eylül 2022 tarihinde HİZMET-İŞ Sendikası Balıkesir Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 
Genel Kurul’da konuşan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle yaklaşık 15 yıl emek verdikten sonra taşeron sistemini kaldırmayı başardıklarını söyledi. 
Kadro kapsamına alınmayan işçilerin kadroya alınmaları ve 696 sayılı KHK’nın eksiklerinin giderilmesi için mücadele etmeye devam ettiklerini ifade eden Arslan, “Belediye şirket işçilerine 52 günlük ikramiye verilmesi ve zorunlu emeklilik sorununun çözülmesi için mücadele ediyoruz. Kadro kapsamına alınmayan KİT’lerde çalışan arkadaşlarımızın kadro alması için mücadelemizi yürütüyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Bilgin ile geçen yıl yaptığımız kamu çerçeve protokolüne 3 ilave hüküm koyduk. Geçici ve mevsimlik işçilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi ve kadro alan çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda prensip kararı aldık. Geçici mevsimlik işçiler sadece şeker fabrikalarında, Orman Genel Müdürlüğü’nde ve ÇAYKUR’da değil. Belediyelerimizde de mevsimlik arkadaşlarımız var. Şirkette, hava meydanlarında, Bor Eti Maden’de ve diğer taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız için de kadro sorununu çözmek konusunda büyük bir mücadelemiz var. İmzaladığımız protokolde bu arkadaşlarımız için de kadro talebimiz var. Bir taraftan taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın haklarını daha ileriye taşırken diğer taraftan da kadro alamayanlara kadro almak için mücadele ediyoruz. Taleplerimizin hayata geçirilmesi konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz. Bunu hep birlikte, bu yılın sonuna kadar Sayın Bakan’ın da taahhüdünün gereği olarak gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise “Genel Kurulun hayırlı olması temenni ediyorum. Sizler 6 bin işçimizi, bizde 1 milyon 200 bin kişiyi temsil ediyoruz. Bizler bir çarkın parçalarıyız. Bizler uyum içinde olmazsak hiçbir hizmet ortaya çıkmaz.” şeklinde konuştu. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı