Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Haftanın maçında gülen takım Erdekspor oldu Erdekspor: 2 Gümüşordu: 1

Haftanın maçında gülen takım Erdekspor oldu Erdekspor: 2 Gümüşordu: 1

Hakemler: Mustafa Kemal Akyazı, İhsan Armağan Gül, Murat Ortanca (Trabzon Bölgesi)

Hakemler: Mustafa Kemal Akyazı, İhsan Armağan Gül, Murat Ortanca (Trabzon Bölgesi)
Erdekspor: Gökhan, Ekrem (Fatih), Abdullah, Onur, Arda, Mustafa, Oğuzhan (Fatih), Kutsal, Cumali, Mehmet (Emre), Tarık.
Goller: Dk.14 Cumali, Dk.15 Oğuzhan
Gümüşorduspor: Erce, Çağatay (Enes), Musa, Serhat, Çağlar, Ahmet (Recep), Birindar (Cihat), Berkant, Alim, Erhan, Muhammet.
Gol: 90+1 Muhammet
Ligin yavaş yavaş artık sonuna gelirken zirve mücadelesi için sahaya çıkan tüm takımların tek hedefi üç puan. Bugünde sahada oyunu düşünmekten daha çok gol için yapılan ataklar ön plandaydı. Oyuna misafir takım iyi başladı. Sağlı sollu ataklarla Erdekspor kalesi önünde tehlikeli olmaya çalıştılar. Bunda da yakaladıkları iki önemli gol pozisyonu ile başarılı da oldular ancak tecrübeli ayaklardan kurulu Erdekspor defansı iyi kademelerle bu akınlar karşısında başarılıydı.
Özellikle sol taraftan Oğuzhan`ın gayretleri bu hafta iyi idi. Golde bir duran top sonrası Cumali`nin vuruşu ile geldiğinde dakikalar 14`ü gösteriyordu. Golden hemen sonra daha ne oluyor derken aniden gelişen Erdekspor atağı ve beraberindeki uzun topla buluşan Cumali, bu kez gol pasını Oğuzhan`a aktarınca tabela iki dakika içinde ikinci kez değişmiş oldu 2-0.
Bir anda skor olarak hiç de düşünmediği veya beklemediği bir tablo ile karşılaşan konuk takım Gümüşordu`da paniklemenin verdiği gelişi güzel bir oyun tarzı oluştu. Bu oyun tarzı da Erdekspor`un işine yaradı diyebiliriz. Bu arada Erdekspor`un ilk yarı boyunca defansını biraz ilerde tutması ve orta alana yakın olması ile Gümüşordu takımının pas trafiğini bozdu. İlk yarının son dakikalarında konuk takımın atakları vardı. En az bir gol atarak soyunma odasına gitmeyi düşünen Gümüşordu`ya bu şansı Erdekspor vermeyince ilk yarı karşılıklı oyun denemeleri  2-0 Erdekspor lehine kapandı.
İkinci yarı yağan yağmur nedeniyle futbol kaygan bir zeminde oynandı. Derli toplu çıkışlar yaparak gol yollarında etkili olmaya çalışan konuk takım karşısında bu yarıda iyi oynayan bir Mustafa Er vardı sahada. Defansın hemen önünde rakip atakları karşılayan ve yakaladığı topları da iyi dağıtan Mustafa 90 dakika boyunca oyunu toparlayıcı bir rol üslendi dersek doğru söylemiş olurum. Ama ne kadar iyi defans yapılırsa yapılsın dakika 69 ve 78`lerde sağdan rüzgar gibi akıp gelen bir Alim Parlak`ı durdurmak mümkün olmadı. Ortaladığı toplara müdahale olmayınca bu önemli ataklarda geride kalmış oldu.
Dakika 82`i gösterirken Gümüşordu bu kez orta alandan çok hızlı geldi ama bu kez kaleci Gökhan zamanında çıkarak topu önlemeyi başardı.
Bu arada oyuna son çeyrek de giren Fatih`in oyundan düşmeye başlayan Erdekspor için adeta bir kurtarıcı olduğu da söylemem gerekiyor. Diğer yandan gerek Çiloğlan gerekse Oğuzhan`ın ikinci yarıda sol taraftaki ileri geri çalışmaları önemliydi, yoruldular ama rakibin hızını kesmeleri bakımından da önemliydi bu çabaları.
Ve uzatma dakikalarında konuk takımın golü geldi. Kale sahasında oluşan bir karambol de topu yere sektirerek son vuran Muhammet takımın tek golünü atarken aynı zamanda uzatmalardaki heyecanın da iki dakika daha devam etmesini sağladı. Maç atılan bu gollerle 2-1 kapandı.
Maçın yorumu: Haftanın en önemli maçında gülen taraf Erdekspor`du. Baştan sona her dakikası kalite kokan maça Erdek`li izleyicilerin ilgisi de fazlaydı. Gerçekten her iki tarafın iyi oyuna katkısı büyüktü. Çok genç bir takımla sahada mücadele eden misafir takım Gümüşordu zaman zaman çok etkili ataklar yaptığı maçta çok net gol pozisyonları da buldular ama bunları skora çevirecek son hareketi yapamadılar. Maça baktığımızda konuk takım Gümüşordu gerçekten çok genç bir takım. Mücadele üst seviyede, yalnız oyunu mağlup götürürken teknik ekip tarafından yapılan oyuncu değişikliklerinin oyuna fazla bir etki yapamadığını söylemek isterim. Buna mukabil Erdekspor ise yaptığı değişikliklerle oyunu kurtardığını söyleyebiliriz. 92-93-94 ve 96 doğumlu genç kardeşlerimizin sahaya koydukları çok güzel hareketler vardı. İsimlerini vermiyorum ama gerçekten hepsini bu mücadele nedeniyle kutlamak isterim. Dilerim önümüzdeki yıllar onların yılları olur daha güzel maçlarda onları izlemek fırsatını buluruz diyorum.
Erdekspor`a gelince dediğim gibi puan maçıydı kazandılar. Oyun olarak yine bugün Cumali gol attı ve attırdı. Dörtlü defans bugün olabildiğince dikkatliydi. Hepside iyi oynadılar. Kaptan Mustafa Er, bugün belki biraz yavaştı ama yerini kaybetmeden takımını organize etmesi liderliğe oynayan bir takım için büyük avantaj. Aslında bu kadar genç ve iyi bir takımla oynamanın bu kadar kolay olmadığını da biliyorum. Örneğin Tarık ve Kutsal geçtiğimiz haftalara göre bu hafta üst düzey mücadele ettiler diyebilirim. Kaleci Gökhan`ın performansı da iyi idi ama bu maçla ilgili ufak eleştirilerimiz de yarın yapacağız bu ayrı konu. Sonuç olarak Erdekspor emin adımlarla yürümeye devam ediyor.           Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu