Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Güzellik Burnunuzun Ucunda

Güzellik Burnunuzun Ucunda

Rinoplasti yani estetik burun veya burnu yeniden şekillendirme ameliyatı estetik cerrahi ameliyatlarının en yaygın olanıdır.

Rinoplasti yani estetik burun veya burnu yeniden şekillendirme ameliyatı estetik cerrahi ameliyatlarının en yaygın olanıdır. Bu ameliyatla burun küçültülebilir, burun ucunun veya kemerinin şekli değiştirilebilir, burun deliklerinin genişliğini daraltılabilir, burunla üst dudak arasındaki açı düzeltilebilir. Aynı zamanda doğumsal veya yaralanmaya bağlı şekil bozukluklarının da düzeltebileceğini, soluk almadaki bazı problemlerin giderilebileceğini söyleyen Memorial Diyarbakır Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, burun estetiği hakkında bilgi verdi. 
Amaç mükemmellik olmamalı
Estetik burun ameliyatı dış görünüşünüzü değiştirebilir ve kendinize güveninizi arttırabilir. Ancak bu ameliyatın, görüntünüzü mutlaka sizin hayal ettiğiniz yüz görünümüne uyacak şekilde değiştireceği veya diğer insanların ameliyat sonra size farklı bakacağı anlamına gelmez. Bu yüzden ameliyata karar vermeden önce, neden ameliyat olmak istediğinizi ve bu ameliyattan neler beklediğinizi iyi belirlemeniz, kafanıza takılan soruları da doktorunuza sorarak doğru bilgi almanız gerekir. Estetik burun ameliyatı için en uygun hastalar ameliyat sonrası mükemmellik arayanlar değil, dış görünümlerinde güzelleşme ve daha iyiye doğru bir gelişme bekleyenlerdir.
İkinci günde taburcu 
Burun estetiği olan hastalar ameliyat sonrası ilk geceyi hastanede geçirir ve genelde ertesi gün taburcu edilirler. Bazen çok düşük bir ihtimal olsa da burun ile ilgili sorun yaşanabilir. Yaşanan soruna göre anında müdahale edilebilir veya 6 ay gibi bir zamanın geçmesi beklenebilir.  
Ameliyat sonrası doktorunuzun önerilerini dikkate alın
Doktorunuz size yeme ve içme, sigara kullanma, belli vitaminleri ve ilaçları alma ya da almaktan kaçınma gibi ameliyat öncesi nasıl hazırlanacağınız konusunda bilgiler vermelidir. Bu bilgileri yerine getirmeniz, ameliyatınızın daha rahat geçmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca doktorunuzun ameliyat sonrası önerilerine mutlaka uymanız gerekir ve bu süre içerisinde size refakat edecek birinin yanınızda olmasına özen gösterin.
Takıntı yapmayın daha hızlı iyileşin
Estetik ameliyat olan birinin hayati merkezi o ameliyatın olduğu bölgedir. Her daim aynaya bakmaktan kendini alamaz ve yakınındaki kişilerden yorum ister. Eğer takıntı yapmazsanız burnunuzun iyileşmesi daha kolay olacaktır. Sonuçta doktorun, hastasının ne talep ettiğini iyi bilmeli ve süreci hastaya doğru anlatmalıdır.  Bu sağlandıktan sonra burun estetiği operasyonundan yüz güldüren sonuç almak kaçınılmazdır. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false