Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Güreşler sona erdi

Güreşler sona erdi

Balıkesir´de bu yıl 59.´su düzenlenen ve bin 500 pehlivanın mücadele ettiği Geleneksel Kurtdereli Güreşleri sona erdi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kurtdereli güreşlerine katılarak, ata sporumuz güreşe verdiği önemi gösteren Vali Yazıcı, güreşseverleri yalnız bırakmadı.
59. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri´nin final karşılaşmasında İsmail Balaban, Orhan Okulu´yu yenerek altın kemerin sahibi oldu.
BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına üç gün boyunca düzenlenen ve güreşçilerin boy atladığı Kurtdereli Güreşleri´nin son gününde de pehlivanlar nefesleri kesti. Dev Türk Bayrağı ile milli birlik ve beraberlik pankartlarının açıldığı geçiş törenine tribünlerdeki vatandaşlar da Türk Bayrağı´nın geçişini ayakta izleyerek, alkışlarıyla destek verdi.
EN ÇOK BAŞPEHLİVAN ÇIKARAN İL: BALIKESİR
Etkinlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak ata sporu yağlı güreşler başta olmak üzere sporun her branşına ayrı önem verdiklerini ifade ederek, "Özellikle yağlı güreşlerimizde ülke genelinde en çok başpehlivan çıkaran il olmamız nedeniyle bu spora ayrı bir önem veriyoruz. Son 34 yıldır başpehlivan çıkaramıyorduk. Son Kırkpınar Güreşlerimizde Büyükşehir Belediyesi sporcumuz Ertuğrul Dağdeviren başaltında birincilik elde ederek bugün burada başpehlivan sıfatıyla güreş tuttu. Genç sporcumuzu yeniden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." duygularını belirtti.
GÜZEL BİR MÜCADELE SERGİLENDİ
Vali Ersin Yazıcı ise güreşçilerin finalde oldukça dikkatli ve güzel bir mücadele sergilediklerini söyledi.
Sahada büyük bir çaba verildiğini ifade eden Vali Yazıcı, " Geleneksel yağlı güreşlerimizin yaşatıldığı her yıl coşkunun artarak devam ettiği, hem güreşçisinin, hem seyircisinin daha fazla katılım gösterdiği önemli bir güreş organizasyonundayız. Özellikle Kırkpınar´dan sonra pehlivanların tekrar er meydanına çıktığı, rövanşın burada yapıldığı bir organizasyondayız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi Belediyesi de bu işi önemsemiş ve gönül vermiş. Seyircilerin heyecanı da üst düzeydeydi. Bence en az Kırkpınar kadar güzel bir güreş oldu." dedi.
Güreş müsabakalarını Vali Ersin Yazıcı ile birlikte Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilciler, çok sayıda vatandaş takip etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Güreşler sona erdi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false