Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gürer, herkesin denetlenmesini önerdi

Gürer, herkesin denetlenmesini önerdi

Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC)´nin konuğu oldu.

Bandırma Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC)´nin konuğu oldu.
Gürer, rahmetli babasının bir siyasetçi, dedelerinin ise ´Kuva-yi Milliyeci´ olduğunu söyledi.
Gürer, ?Babam bana çok vasiyet etti siyaset yapmamamız konusunda. Hayatımda yaptığım hatalardan biri siyasete girmek. Günümüz siyaseti pek iç açıcı değil. Şu anda Lokantacılar Federasyonda Yönetim Kurulu Üyesi ve başdanışmanlık yapıyorum. Odada 30 yıl bitti. Bandırma Lokantacılar Odasını belirli bir seviyeye getirdik. Bugün 395 üyemiz var.? dedi.
En büyük sorunun kaliteli üretim olduğuna işaret eden Gürer, ?Liyakat bitti. Önce insanların bir eğitimden geçmesini istiyoruz, bu konuda altyapı oluşturulması lazım. Önceden denetleme yapabiliyorduk hatta mahkemeye giderek kapatma kararı bile alabiliyorduk, eski yetkilerimiz alındı. Büyük sermaye grupları küçük esnafı yok ediyor. Esnaf teşkilatı param parça Bandırma´da 12-13 esnaf odası var.? diye konuştu.
Herkesin denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Gürer, ?Denetleme konusunda altyapının iyileştirilmesi gerekiyor. Fiyat değil gramaj denetlenmesi yapılsın. Bakalım o zaman o ekmek arası 2-3 liraya satılabiliniyor mu? Biz yemek kültürümüzü kaybettik. Her şeyin altında ekonomik nedenler var. Bizim sağlıklı olmamız için sulu yemekler yememiz lazım ve güvenli gıdanın sağlanması gerekli mesleki yeterlilik belgesi olmalı. Bir gün kalktığınızda ekmek, poğaça, simidi unutacaksınız. Durum oraya gidiyor. Baskı ve fiyat politikaları nedeniyle işini liyakatla yapan ustalar ve esnaflar yok olacak.? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı