Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Gürel, belediyenin kendilerine danışmadığından yakındı

Gürel, belediyenin kendilerine danışmadığından yakındı

Bandırma Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, gündemi meşgul eden konulara açıklık getirdi.

Bandırma Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, gündemi meşgul eden konulara açıklık getirdi.
Başkan Gürel, iyi niyetlerinin suiistimal edildiğini öne sürdü.
Gürel: “16 yıl önceki hatalar tekrarlanıyor”
Gürel, “1998 yılında dönemin belediyesi tarafından pazarcı esnafının önerilerine değer verilmeden yapılan Kapalı Pazar yeri, ihtiyaçları karşılamadığı gerekçesiyle yıkılıyor” dedi.
374 kayıtlı esnaf üyesi bulunduklarını kaydeden Bandırma Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, 21 Ağustos’ta ihalesi yapılan Yeni Kapalı Pazar Yeri projesinde de aynı hataların tekrarlandığını ve pazarcı esnafının görüşlerine yine kulak tıkandığına dikkat çekti.
Yeni Kapalı Pazar Yeri Projesi ve üyelerinin Günaydın Mahallesi’ndeki eski Cumartesi Pazarı’nda gösterilen yere çıkmamasıyla ilgili kamuoyunda bilgi kirliliği oluştuğunu kaydeden Gürel, her fırsatta gündeme getirilen oda yönetimi olarak pazara çıkılması yönünde dilekçeye attıkları imzaya da açıklık getirdi.
Gürel: “Attığımız imzanın arkasındayız”
Başkan Gürel, “Pazara çıkan diğer oda başkanlarımız pazarın yıkılmasından sonraki 1,5 yıllık süreçte Günaydın Mahallesi’ndeki eski Cumartesi Pazarı’nda pazara çıkılmasını içeren bir dilekçe getirdiler. Yönetim olarak ilk başta olumsuz baktık. Daha sonra hem bölgedeki esnaf arkadaşlarımızın serzenişi, hem diğer oda başkanlarımızın ısrarı hem de geçici bir süre olması nedeniyle iyi niyetle dilekçeye imza attık. Biz imzamızın arkasındayız.” diye konuştu.
Yönetim olarak Kapalı Pazar Yeri Projesi ve eski Cumartesi Pazarı’na çıkılmasıyla ilgili olarak üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine istişare toplantısı düzenlediklerini ifade eden Başkan Gürel, yönetim olarak pazara çıkılması yönünde görüş bildirdiklerini söyledi.
Pazarcı esnafının toplantıda eski Cumartesi Pazarı alanıyla ilgili endişelerini dile getirdiklerini ifade eden Başkan Gürel, “Pazarın olduğu gün yaklaşık 700 aracın yük indirmek için bölgeye girmesi gerekiyor. Sokaklar çok dar. Ayrıca bölgede çok fazla bir esnaf yoğunluğu var. Pazarın olduğu günler onlarda sergi açmak isteyecekler. Pazarcı esnafımız bununda sorun yaratacağını ve tartışmalar yaşanabileceği yönündeki endişelerini dile getirdiler. Yönetim olarak hayır hayırlarla bir yere varılamayacağını, Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın da 1,5 yıllık projeyi 1 yılda bitirmeye çalışacağı yönündeki düşüncelerini anlatarak pazara çıkılması gerektiği konusundaki görüşümüzü yineledik. Ancak üyelerimizin ortak görüşüyle pazara çıkılmaması yönünde bir karar doğdu. Biz de üyelerimizin bu sesine kulak vermek zorundayız” diyerek konuya açıklık getirdi.
Gürel: “Şov yapmıyoruz”
Gürel, “Bizler Bandırmaya sevdalı insanlarız. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. 374 esnafımız pazara çıkmadı. Yanlarında çalışan elemanları yevmiyelerini alamadı. Bu insanlar şov yapmıyor, bazı endişeleri var ve bu endişelerin giderilmesini istiyorlar” dedi.
Eski Cumartesi Pazarı’na çok yakın bir bölgeden yer talepleri olduğunu ifade eden Başkan Gürel, “Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda sebze ve meyveci esnafının yolları daha geniş olan, araçların rahatlıkla mal indirme ve yükleme yapabileceği olumsuzlukları çok daha az yaşanabileceği caddelerde tezgah açılması çok daha sağlıklı olacaktır” diye konuştu.
Gürel: “Olaylara yanlış pencereden bakılıyor”
İyi niyetlerinin suistimal edildiğini üzülerek gözlemlediklerini ifade eden Başkan Gürel, “Belediye Başkanımız Dursun Mirza katıldığı bir radyo programında pazarcı esnafının 1998 yılında da pazara çıkmadığını ancak daha sonra çıktığını söyleyerek pazarcıların bunu bir alışkanlık haline getirmiş gibi imada bulundu. Bence başkan olaya yanlış pencereden bakıyor. Pazarcıları kötü bir çocuk gibi göstermek yerine pazarcı esnafının çağrısına kulak vermeli. 16 yıl önce de pazarcılara sorulmadan yapılan bir Pazar yeri projesi vardı. Pazarcılar o dönemde endişelerini dile getirmişlerdi. Ve o pazar yeri şimdi ihtiyaçları karşılayamadığı için yıkılıyor. Yeni bir proje var ve o dönem ki hatalar yeniden tekrarlanıyor. Biz yaptık oldu bittiyle bir yere varamayız. Pazarcılar olarak kalıcı bir eser olsun istiyoruz. Bunun içinde ortak akılla hareket edilmeliydi. Pazarcı esnafımızın hakkını alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Pazar yeri sadece bizim ekmek yediğimiz bir yer değil. Orası hepimizin vergisiyle yapılan bütün Bandırmalıların değeri” dedi.
Yeni Pazar Yeri Projesiyle 2,5 yıl önce tanıştıklarını hatırlatan Başkan Gürel, geçen süreçte görüşlerine aldırış edilmediğini, pazarcı tezgahlarının dar olması, müşteri alışveriş alanlarının değişik ölçülerde olması, üretici Pazar yerinin asma katta olması gibi sıkıntıları defalarca dile getirmelerine rağmen olumlu bir adım atılmamasını üzüntüyle karşıladıklarını sözlerine ekledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı