Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gürcüler Gelenek ve Göreneklerini Yaşatıyorlar

Gürcüler Gelenek ve Göreneklerini Yaşatıyorlar

Manyasın gürcü kökenli köylerinden Cumhuriyette geleneksel çvençvena (Biz bize) ve bişi gecesinin 4.sü yapıldı. Köyün okul bahçesinde akşam saatlerinde başlayan gece sabahın ilk ışıklarlarına kadar hareketli bir şekilde devam etti.

Manyas`ın gürcü kökenli köylerinden Cumhuriyet`te geleneksel çvençvena (Biz bize) ve bişi gecesinin 4.sü yapıldı. Köyün okul bahçesinde akşam saatlerinde başlayan gece sabahın ilk ışıklarlarına kadar hareketli bir şekilde devam etti. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve eşinin de katıldığı gecede, köyün yaşlı ve gençleri, yerel müzik grupları eşliğinde gürcü müziği ve mahalli müzikler eşliğinde doyasıya eğlendiler. 
Organizasyonunu Cumhuriyet Köyü Yaşatma ve Güzelleştirme Derneğinin yaptığı gecede önce bişi (hamurdan yapılan lokma) yenildi. Kurulan standlarda yöre tatları ve elişleri derneğe gelir amacı ile satışa sunuldu. Slayt eşliğinde yaşama veda eden köylülerin tanıtımı yapıldı. Cumhuriyet Köyü gençlerinin oluşturduğu koro birbirinden güzel şarkıları ile konukları coşturdu. Cumhuriyet Köyü muhtarı Salim Çınar ile düzenleme komitesinden Serap Akdeniz amaçlarının köylüler arasında dayanışmayı sağlamak, folklor ve kültürlerini yaşatmak olduğunu söylediler.
Haber : Süleyman Özaydın-Manyas


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı