Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gürcistan Büyükelçisi Bandırmaya davet edildi

Gürcistan Büyükelçisi Bandırmaya davet edildi

Ertunç İşbay ve Hakkı Zakir İpek, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadzeyi ziyaret etti.

Ertunç İşbay ve Hakkı Zakir İpek, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze`yi ziyaret etti.
"IPARD (Kırsal Kalkınma için Katılım Öncesi Yardım Aracı) Proje Hazırlama ve Uygulama" eğitimi kapsamında TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Ankara`da bulunan Bandırma Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ertunç İşbay ve Bandırma Ticaret Odası Proje Koordinatörü Hakkı Zakir İpek, Biga Ticaret Borsası Genel Sekreteri Halil Erol ile birlikte Paata Sarıshvılı ve Rostom Kochalidze`nin de yer aldığı görüşmede Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze ile bir araya geldiler.
Ziyaret kapsamında büyükelçiye, Bandırma`nın ekonomik yapısı, bölgede yer alan firmalar hakkında bilgiler verildi.
Güney Marmara Bölgesi`nde yerleşik Gürcü kökenli vatandaşların sosyokültürel durumları hakkında büyükelçi ile görüş paylaşımında bulunulurken, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Oda Temsilciliğinin organizasyonunda 2012 yılında Biga ve Gönen bölgelerinden, Gürcistan`a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti`nin merkezi Batum`a gerçekleştirilen iş heyetleri hakkında bilgiler ve izlenimler aktarıldı.
Gürcistan Devleti`ni Türkiye`de en üst düzeyde temsil eden Büyükelçi Koplatadze, Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası temsilcilerine, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik göstermiş oldukları çaba ve kamuoyuna yansıyan başarılı çalışmaları için teşekkür etti.
Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Irakli Asashvılı`nın Kasım ayı içinde gerçekleştireceği Bandırma ziyareti sonrası Büyükelçi Koplatadze, Bandırma`ya gelmek, ekonomik ve sosyal yaşamı görerek, ülkeler arası iş ve yatırım fırsatlarını yerinde incelemek istediğini belirtti.
Gürcistan Büyükelçisinin Bandırma`yı ziyaret programı Ertunç İşbay ve Hakkı Zakir İpek tarafından hazırlanacak. 
Büyükelçi Koplatadze`nin Aralık ayı içinde Bandırma ve bölgesinde özel sektör ve kamu kurumlarının bazılarını kapsamına alan ziyaretler gerçekleştirmesi bekleniyor.
Bu ziyaretle, Bandırma`nın Kafkasya ve Orta Asya`ya açılması ve dost ülke Gürcistan ile bölgemiz arasında sağlam köprüler kurulması konusundaki önemi dikkati çekiyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı