Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

GÜNEYDOĞU HEYETİ Batmandan Sonra Siirt'te

GÜNEYDOĞU HEYETİ  Batmandan Sonra Siirt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Batmanda ziyaretlerini tamamlayarak Siirte geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Batman`da ziyaretlerini tamamlayarak Siirt`e geçti. CHP İzmir Milletvekili PM Üyesi Oğuz Oyan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, PM Üyesi Tekin Bingöl, Ankara Milletvekili PM Üyesi Levent Gök, Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, PM Üyesi Halit Torman, PM Üyesi Hüseyin Yaşar, PM Üyesi Emel Yıldırım`dan oluşan heyet Güneydoğu Anadolu Bölgesi`ndeki illerde temasta bulunmak üzere Batman`dan başladıkları ziyaretleri Siirt`te sürdürüyor.
 Batman`dan Siirt`e geçen CHP heyeti yolda Bedirhan Beldesi ve Kozluk ile Veysel Karani`ye uğrayarak bölge halkıyla bir araya geldi. Bedirhan`da bölge halkının sorunlarını dinleyen CHP Heyeti, barış süreci ile ilgili düşüncelerini CHP heyetine aktardı. AKP hükümetine bu süreçte güvenmediklerini dile getiren bölge halkı, CHP`nin bölgeye daha fazla ilgi göstermesini istedi. Kozluk`ta Ziraat Odası`nda halkla bir araya gelen CHP Heyeti burada da sorunları dinledi.
 CHP Heyet Başkanı İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, çözüm süreci ve AKP`nin Suriye politikasına eleştirdiği açıklamasında AKP`nin çözüm süreci ile ilgili gizli planları bulunduğu, arka planda ne olup bittiği hakkında kimsenin bilgisi olmadığı söyledi. Oyan, " Bir sürecidir gidiyor.  Ne var ne görüşülüyor, kim kime ne veriyor ne alıyor, bunu hiç kimse bilmiyor. Biz ana muhalefet olarak bilmiyoruz. Bize hiç kimse bilgi vermiyor. Bu kapalı kapılar ardında görüşmelerin çok büyük riskleri var. Bu daha önce görüldü. Yani her an süreç kesilebilir. Her an bir takım vaatler havada uçuşabilir. Ama somuta geldiğinde nedir dendiğinde hiç bir şey çıkmayabilir. Oyalama olabilir" diye konuştu.
 CHP`nin 17 maddelik Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi hakkında bilgiler veren Oğuz Oyan, bu topraklarda huzur, barış ve demokrasi isteyen herkese CHP olarak çağrıda bulunduklarını, bağımsız, demokrat ve hukuk devleti bir Türkiye için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Seçim barajına da değinen Oyan, "İnsanların kendilerini ifade etmek için barajsız bir seçim sistemi istekleri var. Dolayısıyla barajsız bir seçim, talebimiz masanın üzerindedir. Biz yüzde 3 diyoruz. BDP de yüzde 3 diyor. Yüzde sıfır diyorsanız, yüzde sıfıra da varız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli