Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Güney Marmarada Yakar fırtınası

Güney Marmarada Yakar fırtınası

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönenin her noktasına değer katıyor.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen`in her noktasına değer katıyor.
Yerel yönetim olarak kentin her noktasına değer katan çalışmaların altına imza  atıp, Gönen`de kentsel dönüşümü başlatan Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, son 9 yılda yaşama geçirmiş olduğu projeler Gönen`in önünü açarken;  kararlılığı ve iradesiyle olduğu kadar, siyasi tavrı, demokrasi kültürü ve yaklaşımıyla siyasi literatür de farklılık yarattı.
Meclis oturumlarındaki yaklaşımıyla Gönen`de uzlaşı siyasetinin mimarı olarak gösterilen Başkan Yakar, Ticaret Odası ile EML ek binasında, Ticaret Borsasıyla Hayvan Pazarında, Emniyet ile de Mobese kurulmasında ortak çalışmaya giderek; kurumlar arasında işbirliği ve ortak çalışma kültürünü geliştirerek dikkatleri üzerine çekti.
Gelemez denilen hizmetler kazandırıldı
Gönen, 9 yılda yapılan hizmet ve yaşama geçirilen projelerle Balıkesir`in parlayan yıldızı olurken, son 9 yılda kenti geleceğe taşıyan ve önünü açan yatırım ve hizmetler kazandırıldı. Yatırım ve hizmetler kadar, kurumlar arası diyalog ve işbirliğinin de geliştirildiği Gönen`de, demokrasi kültürüyle parmakla gösterilen kentler arasında yerini aldı.
Siyasi anlayıştan, demokrasi kültürüne, yatırım ve hizmetlerden yaşama geçirilen projelere kadar Gönen`e kabuk değiştirten değişimler yaşatan, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar; Gönen için risk almaktan kaçınmadı. 2004 yılına kadar Kaplılacalar`ı ve Yıldız Otel`in içine sürüklendiği ekonomik dar boğazla anılan Gönen, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar döneminde  hızla  içine sürüklendiği bataktan kurtarıldı. Kaplıcalar`ın ekonomik dar boğazdan kurtarılması sonrası hızla ülke termal turizminde hak ettiği yeri güçlendirmek için  tesislerinde yenileme çalışmaları yapılarak, hizmet kalitesini arttıran  Kaplıcalar bünyesinde bir çok yeni yatırım da gerçekleştirildi. Kapalı Pazar yerini tamamlayarak, hem Türkiye`nin en büyük kapalı Pazar yerini hem de 1. derecede deprem riski taşıyan Gönen`e olası doğal afet yaşanması halinde çadır kent olarak kullanılacak tesisi kazandırdı. Gönen`de kimse kullanmaz gözüyle bakılan, ilk etapta boş çalışma gözüyle görülen doğalgazı Gönen`e getirmek için yoğun mücadele eden Başkan Yakar, halkın doğalgaza yönelmesinden duyduğu memnuniyeti "Temiz ve ucuz yakıt olmasının ötesinde, Gönen coğrafi olarak çukurda kalıyor. Dolayısıyla kış dönemlerde yoğun hava kirliliği yaşanmaktaydı. Doğalgazın kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hava kirliliğinde önemli ölçüde azalma yaşandı. Özellikle üst solunum rahatsızlığı yaşayan vatandaşlarımız ile çocuk ve yaşlılarımız rahatladı" sözleriyle yansıtırken, kentin her mahalle ve sokağından gelen talebi de "sürdürülen program çerçevesinde Gönen`in her noktasına doğalgaz verilecek" diyerek göz ardı etmediklerini vurguluyor. TOKİ konutlarıyla dar gelirlinin konut sahibi olmasının önünü açan, hatta bugüne kadar Türkiye`nin hiçbir ilçesinde 3. etabı yapmayan TOKİ`nin Gönen`de 3. etap projesini yaşama geçirmesinin önünü açan Başkan Yakar, doğalgaz hat döşeme çalışmalarıyla birlikte yerel yöneticilerin genelde kaçtığı kentsel soruna parmak basıp yıllardır ötelenen kentin altyapısını da değiştirerek, su taşkınlarına karşı tedbir aldı. Gönen Belediyesi olarak, Gönen ve Gönen halkının çıkarları için kurumlarla ortak çalışma başlatan Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Ticaret Odası ile Endüstri Meslek Lisesine 16 ek derslik kazandırıp, fiziki mekan sıkıntısının giderilmesini sağlarken, Ticaret Borsasıyla da hayvancılığın üssü olarak görülen Gönen`e Marmara Bölgesinin en büyük Kapalı Hayvan Pazarını kazandırdı. Gönen halkının asayişi ve güvenliği için de Emniyet ile ortaklaşa mobese sisteminin kurulmasında, yerel yönetim olarak sorumluluk üstlenen Başkan Yakar, "yerel yönetim olarak rutin hizmetlerin dışında sosyal sorumluluklarının da bulunduğunun bilinciyle hareket ettiklerini vurgularken, Gönen Belediyesi olarak sadece bayramlarda dar gelirli vatandaşın yardımına koşan belediye olmadıklarını, "Gönen`in hiçbir evinde, aç yatan vatandaşımız olmayacak" ilkesiyle de sosyal belediyecilik örneği sergiliyor.
Gönen Belediye Meclisinde kararların çok yüzde 95`lik kısmının oybirliğiyle alınmasının Gönen için önemli olduğunu hatırlatan Başkan Yakar, "gerek partimizin mensubu gerekse muhalefet mensubu meclis üyesi arkadaşlarım, Gönen`e hizmet etme düşüncesiyle hareket ediyor. Amaç ve düşünce ortak; Gönen`e ve halka en iyi hizmeti sunmak, Gönen`in önünü açmak. Meclisteki çalışma arkadaşlarımızın hiçbir popülist siyaset peşinde olmadığı için bizim meclis oturumlarımızda kavga gürültü yaşanmıyor. Bu da demokrasi kültürünün Gönen`de ne kadar gelişmiş olduğunun göstergesi" sözleriyle hm iktidar hem de muhalefet mensubu meclis üyelerine teşekkür etmekten kaçınmıyor.
Kentte kanalizasyon ve tüm alt yapıyı elden geçirerek, yol, kaldırım ve asfaltlama,taş döşeme, bulvar, park ,meydan, sportif tesis  çalışmalarını başarıyla sürdüren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, halen süren  Plevne Camii ve Meydan düzenlemesini çalışmalarının da Camii`nin Kurban Bayramı`nda hizmete sokulması sonrası meydan düzenlemesiyle devam edeceğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false