Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Güney Marmara Derbisi Erdeksporun…

Güney Marmara Derbisi Erdeksporun…

ERDEKSPOR: 3 ETİSPOR:0

Erhan Göçmen

Ezeli dost ezeli rakip Bandırma Etispor`u net bir skorla geçen Erdekspor, ilerisi için ümit verdi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ağır kış koşulları ardından bu kez futbol için çok uygun bir saha ve zemin vardı Erdek 18 Eylül sahasında. Her zaman olduğu gibi iki güzide ekibimizin karşı karşıya geldiği ve büyük bir mücadele içinde geçen maçı, oyunun ikinci yarısında ortaya koyduğu iyi futbolla Erdekspor kazandı. Aslında maçın tamamına baktığımızda bu gün 90 dakika boyunca yaptığı ataklar ve oynadığı oyunla Erdekspor adeta galibiyeti daha çok isteyen bir takım görünümündeydi. Etispor ise ortaya koyduğu defansif oyun anlayışıyla daha çok bir puan için oynuyor görüntüsündeydi.

Maçın hakemleri: Serhat Korkmaz, Soner Demiray ve Emre Akova hakem üçlüsü yönetti.

Erdekspor: Şahin, Adem, Onur, Berat, Hami, Ercan (Polat), Uğur, Batuhan, Kayhan, Mehmet (Yahya), Soner ( Aydın). Goller: Dk.50 Kayhan, Dk.83Mehmet, Dk.85 Uğur 

Etispor: Hamza, Mesut, Eren, Kadir, Barış, Sinan, Sercan, Murat (Alptekin), Yiğitcan, Ersen ve  Gökay (Kadir) on biri ile oynadı.

Erdekspor`un kazandığı ama gole çeviremediği biraz tartışmalı penaltı dışında hakem üçlüsünün iyi bir yönetim gösterdiklerini söyleyebiliriz. Özellikle futbolcuların maç boyu abartılı bağırmalarına hiç de itibar etmeyen orta hakem Serhat Korkmaz bu yönüyle örnek bir maç yönetti. Genellikle kartlarına fazla elini uzatmadan yerinde düdüklerle maçı tamamlaması amatör futbol adına olumlu bulduğumuzu ifade edebiliriz.

Maç Erdekspor`un vuruşu ile başladı. İlk on dakikaya baktığımıza konuk takım Etispor`un bir puan için defans ağırlıklı bir oyun oynayacağı görüntüsü vardı sahada. Erdekspor ise sahada 3-5-2 dizilişi ile orta alanda fazla adamla mücadele ederek ilerde Kayhan ve Soner`i bırakmıştı. Geride Adem, Berat ve Hami üçlüsü bu gün oldukça başarılıydı. Bu nedenle konuk takımdan Sercan, Yiğitcan ve Gökay gibi iyi oyucular bu gün sahada çok etkili olamadılar. İlk yarıda Kayhan`ın 11.Dk. düşürülüşüne hakem direk penaltı noktasını gösterdi ama bu atışı Berat topu direğe patlatarak skoru değiştiremedi. Bu pozisyonda bende çok yakındaydım ve penaltı değildi düşüncesindeydim. Ama orta hakem topa müdahaleden önce Etispor`lu futbolcunun Erdekspor`lu Kayhan`ın ayağına vurduğu görüşündeydi. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında Erdekspor çok etkiliydi. 50.dk. Kayhan götürüp vurduğu topla ilk golü ağlara gönderince Erdek rahatladı 1-0. Golden sonra Etispor`da saha içinde yer değişiklikleri geldi bu dakikalarda. Mesut ileriye alınırken Yiğitcan ise orta alan çekilerek gol için farklı bir dizilişe geçtiğini görüyoruz Etispor`un. 

Maçın son çeyreğinde Etispor gol için yüklenirken geride verdiği açıklarda önemliydi. Özelllikle Kayhan`ın sonra Soner`in kaçırdığı gollerin ardından bu kez Mehmet aldığı bir topla kendi girdi ve takımının ikinci golünü atarak skoru bir kez daha değiştirmiş oldu. Hemen iki dakika sonra maç bu sonuçla bitiyor derken uzun bir topta Etispor kalecisi Hamza şansız bir şekilde topu ayağından kaçırınca topu iyi takip eden bu maçın en başarılılarından Uğur`a da topu sürüp ağlara göndermek kaldı 3-0. Ve maçta bu skorla tamamlandı.

Maçın geneline baktığımızda Erdekspor`da oyundan düşen futbolcu yok gibiydi.. Daha doğrusu bu gün Erdek kazanmak için hem istekli hem de arzuluydu ama özellikle genç oyuncular Uğur ve Onur bu gün gerçekten iyi çalıştılar, başarılıydılar. Hami, Ercan ve Mehmet (şifo) de bu gün iyi işler yaptılar. Bu arada Ercan`ın ilk yarıda ceza alanı içinde düşürülmesini sanırım orta hakem göremedi. 

Konuk takımda her zaman olduğu gibi Mesut yine çalışkanlığı ve pozitif oyunuyla takımını sırtlamaya çalışan oyuncuydu. Ama bu takımı biraz yorgun veya forsuz gördüğümü söylemeliyim. Sercan, Yiğitcan ve Gökay`dan daha iyi bir futbol bekliyorduk ama bu gün göremedik. Sonuçta mücadele içinde geçen bir maç izledik, keyif aldık. Başta hakemler olmak üzere her iki takımımızı kutluyorum.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli