Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

"Güney Marmara´nın en uzun sahili Erdek´te"

Kaymakam Çalık´tan değerlendirme

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, "Turizmde markalaşmak çok önemlidir" dedi.
Erdek´in yeni bir turizm sezonuna girmek üzere olduğunun altını çizen Çalık, şu değerlendirmede bulundu:
"Güney Marmara Bölgesi´nde, ´Çuğra´, ´Kurbağalıdere´ gibi uzun sahil bandına sahip bir ilçe yok. Kapıdağ gibi çok zengin bir doğa cennetine sahip. Kapıdağ ayrıca bitki örtüsü açısından da çok zengin. İlçemiz, kongre turizmi yapılmasına da çok elverişli bir konumda bulunuyor. Yine Ocaklar, Güney Marmara´da turizmin gözbebeği durumuna geldi. Bu bölgemize bir de termal turizmi ekleyebilirsek değeri daha da artacaktır. Tabii Erdek artık turizmdeki hizmet anlayışını çağın gereklerine uygun duruma getirmelidir."
DOĞALGAZ BÜYÜK NİMET
Cumhurbaşkanının, Erdek´in 2018 yılında doğalgaza kavuşturulması için talimatı bulunduğuna işaret eden Çalık, şunları söyledi:
"İlçemize doğalgaz ilk aşamada depolama sistemiyle gelecek. Hangi bölgeye öncelikli olarak doğalgaz verileceği konusunda ise AKSA firması, vatandaş taleplerini gözönünde bulundurarak karar verecek. Doğalgaz geldiği takdirde Erdek´in, kışın da çok temiz bir havaya kavuşarak, kış nüfusunun da artacağına inanıyorum."

ÇEVRE YOLU
Erdek Limanı´na kent içinden giden yoldaki trafiğin risk yarattığına işaret eden Çalık, şöyle konuştu:
"Erdek´in trafik açısından rahatlaması ve gürültüden kurtulması için çevre yoluna mutlaka kavuşması gerekir. Adalara en yakın yer İlhan Mahallesi´dir. Burada yapılacak bir liman ile hem Marmara, Avşa, Paşalimanı adaları, hem de İstanbul´a ulaşım çok kolaylaşır. Böylece de hâlen kent içinde kalan liman, buradan kalkar. Kısa vadede olmasa bile bu konudaki girişimlerin başlatılması çok yerinde olacaktır."
ERDEK´E MÜZE
Erdek´in mutlaka bir müzeye kavuşması gerektiğinin de altını çizen Kaymakam Ekrem Çalık, "Bu müze için en uygun binanın İmam Hatip Lisesi olduğunu düşünüyorum. Böyle bir müzeyi kurarsak, Kyzikos´tan çıkarılıp Bandırma, İstanbul ve Bursa´daki müzelere gönderilen Kyzikos yapıtlarını da geri alabileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca, hâlen açık hava müzemizde bulunan yapıtları da buraya alırız. Bu konuyu da mutlaka çözmeliyiz" diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı-Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli