Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Güney Marmara yıllardır yatırım alamıyor

Güney Marmara yıllardır yatırım alamıyor

Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selvi: ?Bandırmanın il olması için Bandırma, Gönen ve Erdek el ele vermeli?

Gönen Ticaret Odası(GTO)başkanlığı için adaylığını açıklayan iş adamı Ahmet Selvi, ?Güney Marmara? bölgesi içinde yer alan Gönen ile Bandırmayı ayrılmaz bir bütün olarak gördüğünü belirtti.
Güney Marmara´nın, coğrafi yüzölçümünün büyüklüğüne, Balıkesir ve ülke ekonomisine önemli katkılarına rağmen Balıkesir´den ve devletten gerekli desteği alamadığına dikkati çeken Selvi, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu bölge yıllardır yatırım alamıyor. Buna karşılık Edremit´e, hatta Dursunbey´e bile yatırım yağıyor. Edremit´in il olması için siyasi iktidara yoğun baskı var. Güney Marmara bölgesinin artık ayağa kalkması ve hakkını araması gerekiyor. Bunun için de sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Bu nedenle öncelikle Bandırma, Gönen ve Erdek´in el ele vererek birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Artık Bandırmanın il olması için herkes elinden geleni yapmalı.?
PROJELERİ
Gönen Ticaret Odası başkan adayı Ahmet Selvi, göreve geldiği takdirde uygulayacağı 15 projeyi, ?Değişim ve gelişim için 15 vizyon proje? isimli kitapçıkta topladı.
Bu projeler, Gönen´in marka değerini yükseltmek, Gönen alışveriş günleri, ulusal ve uluslararası fuarlar, devlet teşvikleri bilgilendirme, kadının ticari yaşamdaki yerini güçlendirme, gençlerin ticari yaşamdaki yerini güçlendirme, Gönen´e dört yıllık fakülte kazanımı, sektörel bilgilendirme faaliyetleri (seminer), istihdam gücünü artırma, Ticaret Odası binasının fiziki koşullarının iyileştirilmesi, şehir sıkıntılarına çözüm, oda üyeleri ile güçlü ve şeffaf iletişim, turizm ile kalkınma planı, Gönen sivil toplum platformu, yurt içi ve yurt dışı kardeş oda belirlemesi başlıkları altında toplandı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli