Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Günde ortalama 7 saatimiz bilgisayar başında geçiyor

Günde ortalama 7 saatimiz bilgisayar başında geçiyor

Türkiye´deki yetişkin nüfusun % 95´i cep telefonu, % 75´i akıllı telefon kullanırken, dizüstü veya masaüstü bilgisayar kullanım oranı % 51 oldu.

Türkiye´deki yetişkin nüfusun % 95´i cep telefonu, % 75´i akıllı telefon kullanırken, dizüstü veya masaüstü bilgisayar kullanım oranı % 51 oldu. Tablet kullanım oranı % 17 olan Türkiye´de, bilgisayar başında geçirilen ortalama vakit günde ortalama 7 saat olarak belirlendi.
Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, 2017 yılı internet kullanım istatistiklerini ve medya yansımalarını inceledi. Ajans Press´in Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye´de internet kullanıcı sayısı, Ocak 2016´dan itibaren 2 milyon, aktif sosyal medya kullanıcı sayısı ise 6 milyon kişi arttı. Böylelikle internet kullanıcı sayısı 354 milyon, aktif sosyal medya kullanıcı sayısı ise 482 milyon kişiye ulaştı.
İnternetin en yaygın kullanıldığı kıta % 88 ile Kuzey Amerika olurken, internet kullanımının en az olduğu kıtalar % 33 ile dünyanın en kalabalık bölgesi Güney Asya ve % 29 ile Afrika olarak kayıtlara geçti. Ülkeler baz alındığında, internetin en yaygın kullanımı % 100 ile Birleşik Arap Emirlikleri´nde görülürken, onu, % 93 ile Japonya ikinci, % 92 ile Birleşik Krallık üçüncü sıradan takip etti. Türkiye´deki internet kullanımı oranı ise % 60 ile ortalamanın üzerinde yer aldı.
ITS Medya ve Ajans Press´in medyada gerçekleştirdiği incelemeye göre, internetle alakalı 200 binin üzerinde haber çıkışı belirlenirken, internet kullanımı ve dijitalleşmeyle alakalı 6 bin 154 haber çıkışı saptandı. Ülkelerin gelişmişlik düzeyiyle doğru orantılı olan internet ve sosyal medya kullanımı Afrika kıtası gibi gelişmemiş bölgelerde çok düşükken, Asya kıtasında % 46, Avrupa kıtasında % 76 oranla kullanıldı. Uzman yorumlarına göre de, Türkiye´deki % 60 olan internet ve sosyal medya kullanım oranı artarak gelişmiş ülke düzeyine ulaşacak.
3 saatini sosyal medya platformlarında harcandığı saptanan Türkiye´de. sosyal medyaya mobilden bağlanan kişi sayısı ise 42 milyona denk geldi. Dijital gelişim istatistikleri incelendiğinde, internet ve sosyal medya kullanım düzeyi her geçen yıl artan ülkemizde, bu kullanım düzeyiyle beraber önümüzdeki yıllarda Asya ve Avrupa ülkelerine ulaşacağımız öngörülüyor.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli