Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gün; projelerini açıkladı

Gün; projelerini açıkladı

AK Parti Erdek Adayı Turan Gün´den gazetemize ziyaret

AK Parti´nin Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, yerel seçimi kazanması halinde Erdek´te uygulayacağı projelerini gazetemiz ziyaretinde açıkladı.
Gazetemizi ziyaret eden AK Parti´nin Erdek Belediye Başkan Adayı Turan Gün´e, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan ile parti yöneticileri eşlik etti.
AK Parti heyeti Gazetemiz sahibi Mehmet Ertan tarafından çok sıcak karşılanırken, Başkan adayı Turan Gün, 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimi kazanması halinde Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelere kazandıracağı projelerini tek tek paylaştı.
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti büyüklerinin tensipleriyle Adalet ve Kalkınma Partisi´nin Erdek Belediye Başkan adayı olduğunu söyleyen Turan Gün, adaylığının ilçemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Erdek sevdası ile yollara düştüğüne değinen Turan Gün, ?Bu eşsiz coğrafyanın kaderini değiştirmek için geliyoruz. Gün artık bir olma ve güçlü olma günüdür. Erdek için yeni projeleri, yeni hedefleri, yeni heyecanları hep birlikte yaşayıp, Erdek´imizi ve geleceğimizi beraber inşa edeceğiz. Allah çıktığımız bu yolda yar ve yardımcımız olsun.? diye konuştu.
Erdek için sorunların ve beklentilerin farkında olduklarının altını çizen Turan Gün, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ben ve ekibim ilçede devam eden sorunların çözümüne yönelik uzun zamandır çalışarak projelerimizi hazırladık. Erdek´imizin kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Bu yüzden Erdek´in sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimi için bu projeler ile yapılması gereken hizmetlerin acilen gerçekleşmesi gerekiyor. Erdek insanımız artık değişim istiyor, yeni projeler bekliyor. Geleceğimiz için, çocuklarımız için oylarımızı kullanıp eşsiz ilçemizin makus talihini değiştirmek istiyoruz. Erdek Belediyesi kötü yönetilmeyi hak etmiyor. Erdek´imiz temizlik başta olmak üzere birçok alanda maalesef yetersiz kalmıştır. Erdek Belediyesi çalışanları mutsuz ve ekonomik sıkıntı içindedir. Bizler Erdek halkının, esnafın, turizmcinin, zeytincinin, balıkçının sorunlarını dinleyeceğiz. Bu sorunları gidermek için sizlerin de görüşlerini dikkate alıp bu sorunların üstesinden beraber geleceğiz. Erdek Belediyesi´nin temel sorun ve ihtiyaçlarından olan; ödenmeyen maaşlar, temizlik hizmetleri, şehir içi trafik sorunu öncelikli olarak giderilecektir. Sürdürülebilir bir belediyecilik için de bu sorunlar Devletimizin desteği ile gecikmesizin gündeme alınacaktır. Erdek´imizin doğal, tarihi, coğrafi ve kültürel zenginliğini yansıtan köylerimizin tüm sorunları, yeniden ve dikkatlice masaya yatırılıp bu sorunlar tek tek çözülecektir. Bunun için çok çalışmaya, siz basın mensupları önünde tüm Erdek´lilere söz veriyorum. Geçmiş dönemlerden gelen mevzuata aykırı kararlar, maddi kayıplar, durmaksızın devam ediyor. Detayına girmek istemediğim bu kararlar düzeltilecek, maddi kayıplar giderilecektir. Erdek´imizi yaşanabilir, mutlu ve huzurlu bir şehir haline getirmek tek hedefimizdir. Erdek için alınacak kararlar sadece sizin ve seçtiğiniz Meclis´in kararları olacaktır. Kişisel hiçbir karar etkili olmayacaktır. 

Demokratik haklarınızı kullanacağınız seçimde ve seçim sürecinde Erdek için huzurlu, kavgasız, barışçıl, adil bir yarış olması için elimden geleni yapacağım. Bu seçimde tek kazananın Erdek halkının olması tek hedefimdir.?
İçme suyu ve atık su dahil olmak üzere ilçedeki alt yapının yenilenmesi, belediye personelinin maaşları ve kamu borçlarının ödenmesi için yetkililerden söz alındığı bilgisi veren Gün, kısa vadede yapacakları projeleri ise şöyle sıraladı: ?Sahil bandı yeniden düzenlenecek, kapalı pazaryeri kazandırılacak, otogar ve spor alanı imar planındaki yerine taşınacak, oteller sahil bandına peyzaj düzenlemesi yapılacak ve yürüyüş yolu iyileştirilecek, Kastri Bölgesi imara açılacak, Zeytinli Ada turizme kazandırılacak, Erdek´imize fakülte ve öğrenci yurdu kazandırılacak, yatak kapasitesini ve kalitesini arttırarak pansiyonculuk canlandırılacak, Tek Zeytin-Ocaklar Mahallesi çevreyolu ile birbirine bağlanacak, Kapıdağ Yarımadası´nda dağ turizmi canlandırılacak, yat turizmini Erdek´e getirmek için özel sektör ile görüşülerek yat limanı projesi hayata geçirilecek, Adalar, Tekirdağ ve İstanbul Limanlarına taşımacılık, Edincik altına alınarak kamyon trafiğinin ilçe merkezinde yarattığı olumsuzluk giderilecek.?
Erdek halkına kazandırmayı düşündüğü projelerin gerçekleşmesi için seçmenlerin desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Gün, ?Yeni bir Erdek için hep birlikte yürüyelim? diye konuştu.
Gün, konuşmasını ?Son olarak Hz. Mevlana´nın dediği gibi: ?Sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır. Önemli olan içinden çıktığın sütü ak bırakmaktır.? sözleriyle tamamladı.
Haber : Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler: projelerini açıkladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli