Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gün, gazetemizi ziyaret etti

Gün, gazetemizi ziyaret etti

?Vatandaş gerekli cevabı verecek, Cumhur İttifakı kazanacak, ilçeye yatırım yağacak?

AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti.
Turan Gün, gazetemize yaptığı ziyarette, Yeni Erdek Gazetesi Muhabiri Tuncay Ertan tarafından konuk edildi.
Konuşmasına ?Erdek ve Kapıdağ Yarım-adası´nda yaşayan vatandaşların umutsuzluğunu, umuda dönüştürebilmek adına aday olmaya karar verdim? sözleriyle başlayan Cumhur İttifakı AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, son düzlüğe gelindiğini ilçenin ve kırsal mahallelerin artık kentsel ihtiyaçlar ve koşullar noktasında uykusundan kaldırılması gerektiğini işaret etti.
Gün, 31 Mart´ta seçilmesi halinde hedeflerini ve hayata geçirmeyi planladığı projelerini muhabirimiz Tuncay Ertan´a anlattı.
Erdek Belediyesi çalışanlarının kaç yıldır maaş alamadığını kendisinin de net olarak bilmediğini ifade eden Gün, seçildiği takdirde öncelikli görevleri arasında, belediye personelinin biriken maaşlarını ödemek olduğunu açıkladı. 

Belediye personelinin yıllardır yaşadığı bu sorununun çözülmesinin ardından, hayata geçireceği projeler hakkında bilgiler veren Gün, Kapıdağ Yarımadası gibi eşsiz bir coğrafyanın makus kaderini değiştirmek için bir Erdek sevdalısı olarak yola çıktığını söyleyip, Erdek Belediyesi´nin bugüne kadar sürdürülebilir hizmet vermediğinden yakındı.
?Bizler; Kapıdağ için yeni projeleri, yeni hedefleri, yeni heyecanları olan camiayız. Erdek´lilerin artık birlik içinde olma günü gelmiştir.? şeklinde konuşmasını sürdüren Gün, seçilmesi halinde, ilçede büyük bir değişim yaşanacağının sözünü verdi.
Gün, projelerini şöyle özetledi: ?Alt yapı için gerekli düzenlemenin yapılması (temiz su, pis su arıtması için), kamu borçlarının ödenmesi için yetkililerden söz aldığımı müjdelemek istiyorum. Çuğra sahil bandı yeniden düzenlenecek, cadde ve sokaklara kurulan pazar tezgahlarından ilçemizi kurtarmak için Kapalı Pazaryeri projemizi gerçekleştireceğiz, otogar ve spor alanı imar planındaki yerine taşınacak, oteller sahil bandına peyzaj düzenlemesi yapılırken yürüyüş yolu iyileştirilecek, Kastri Bölgesi imara açılacak, Zeytinliada Erdek turizmine açılacak, Erdek´e fakülte ve öğrenci yurdu kazandırılacak, yatak sayısı ve kalitesini arttırarak pansiyonculuk canlandırılacak, Tek Zeytin-Ocaklar Mahallesi arası Çevre Yolu yapımına başlanacak, Kapıdağ Yarımadası´nda Dağ turizmi canlanacak, Yat turizmini Erdek´e getirmek için özel sektör ile görüşülerek Yat Limanı Projesi hayata geçirilecek, adalar, Tekirdağ ve İstanbul limanlarına deniz taşımacılığı Edincik Bölgesi altına alınarak ilçede kamyon trafiğinin yarattığı olumsuzluğa son verilecek.?
Gün: ?Cumhur İttifakı´nın ortak adayıyım?
Cumhur İttifakı´nın adayı olarak seçim çalışmalarını yürüttüğünü vurgulayan Gün, konuşmasını şöyle tamamladı:
?Cumhur İttifakı´nın adayı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. AK Parti´nin ve MHP´nin ortak adayı olarak seçim faaliyetlerini yürütüyoruz. Meclis üyeleri seçimlerinde de tek çatı altında seçimlere giriyoruz. Halkımız tarafından da yoğun bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. Projelerimizin ve seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.?
Haber: Tuncay Ertan



sedat önder
20.03.2019 10:32:21
Uygun ortamda veya olayların akışına göre susmak, edepli bir davranış sayılabilir. Ancak; Geri dönüşü olmayan, sofrada ki ekmeği ve geleceğimizi etkileyecek olan kararlarda susmak, ne edepli nede akıllı bir davranış sayılmalıdır. Yerel gazetelerde çıkan haberlere yorum yapmak ve çok sesliliği yaşamak, vatandaşlık görevidir. Kişiler üzerinde ısrarcı olmak, seçim sisteminin yanlışlığına ortak olmaktır. Her konuda ileri yaşam tarzını yakalamış olan ülkelere bakıldığında; Seçme değil ama seçilme hakkının sınırlı olduğu görülür.O halde halk, oyları ile, sistemin de değişmesi gerektiğinin habercisi olmalıdır. Çağdaş düşünce ve akıl, siyasetçilerin bu görevi meslek haline getirme arzularına, en büyük engeldir. İnsanın yaradılışında var olan bu istek, zamanla siyasetçiye de zararlı olmaktadır.Özellikle Erdek gibi nüfus yoğunluğu az olan yerlerde, yerel seçimler, kişilerin birbirini yakın tanımları sebebi ile,sorunsuz, kavgasız ve örnek olacak davranışlarla geçmelidir. Saygılar.

Anahtar Kelimeler: gazetemizi ziyaret etti
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı