Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gümüşten deprem araştırma önergesi

Gümüşten deprem  araştırma  önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Balıkesirdeki yeni fay hatlarından yetkililerin bile haberi olmadığını ileri sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Balıkesir`deki yeni fay hatlarından yetkililerin bile haberi olmadığını ileri sürdü.
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Balıkesir`de bulunan tüm fayların kentleşme üzerine etkileri ve kurumların bu çalışmaları yürütmedeki yeterliliklerinin araştırılması için harekete geçti.            
Gümüş, konuyla ilgili hazırladığı araştırma önergesini TBMM Başkanlığı`na sundu. 
CHP Grubu adına hazırlanan araştırma önergesi kabul edilirse meclis araştırması açılacak.
Gümüş. "Balıkesir`de yeni bulunan faylardan yetkililerin haberi yok"
Balıkesir il sınırları içerisinde kalan mevcut faylara ilave olarak MTA Genel Müdürlüğü`nün 2011 tarihli Türkiye Diri Fay Haritası`na Havran - Balya Fay Zonu ve Balıkesir Fayı eklendiğini ifade eden Gümüş, yeni eklenen faylara ilişkin çok az veri bulunduğunu ve şehirleşme ve yapılaşmada yeni fayların dikkate alınmadığını kaydetti.
Yeni bulunan iki büyük fay sisteminden resmi kurumların neredeyse haberinin bile olmadığını, doğa olaylarının afete dönüşmesinin tamamen insan faktöründen kaynaklandığını vurgulayan Gümüş, özellikle Balıkesir Şehir Merkezi`ni tehdit eden Balıkesir Fayı`nın henüz planlara işlenmemiş olması ve zeminde tespitinin yapılmamış olmasının tehlikenin boyutlarını katlamakta olduğunu ve konuyla ilgili başta Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği olmak üzere tüm ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve değerlendirmelerinin yetkili kurumlarca dikkate alınmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli