Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gümüştaş: Önceliğimiz arıtma tesisi yapmak

Gümüştaş: Önceliğimiz  arıtma tesisi yapmak

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinden yapılan açıklamada, kooperatifce yapımı planlanan zeytinyağı fabrikasının yapımına Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asanın engel olmadığı..

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinden yapılan açıklamada, kooperatifce yapımı planlanan zeytinyağı fabrikasının yapımına Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa`nın engel olmadığı, ruhsat aşamasına kadar gelen Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yağ Fabrikası yapımının, arıtma tesisi yapılana kadar geçici olarak ertelendiği bildirildi.
Geçtiğimiz hafta gazetemizde yer alan "Zeytinyağı fabrikasına `Asa` freni" başlıklı haberden dolayı gazetemize S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinden yazılı açıklama metni gönderildi
Bahse konu olan haberde, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Gedeve Mevkiindeki lisanslı depo alanında uygun bir noktaya zeytinyağı fabrikası yapma girişimlerinin Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa`nın engeline takıldığı yer almıştı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinden gazetemize gönderilen konuyla ilgili açıklamasının ilgili kısmını aşağıda yayınlıyoruz. Kamuoyuna duyurulur…
"S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurul kararı gereği Erdek üreticilerinin onay verdiği `Yardımlaşma Fonu`ndan` karşılanmak üzere Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifine ait arsaya bir zeytinyağı fabrikası planlanmış gerekli alt yapı çalışmaları yapılmış ve bu konuda Marmarabirlik`ten destek istenmiştir. Yapılacak olan fabrika, bu yıl bitirilip birliğimize devredilerek faaliyete geçmesi planlanmaktaydı. Bu süreç işlerken Marmarabirlik`e ait lisanslı depo için arıtma tesisi yapım çalışmaları başladı. Ancak, diğer kooperatiflerimizde mevcut arıtma tesisleri henüz sonuçlanma aşamasında olduğundan Erdek`e yapılması planlanan arıtma tesisi yapımı da bu sürecin sonuna kadar ertelenmiştir. Bu bağlamda, ruhsat aşamasına kadar gelen zeytinyağı fabrikası yapım çalışmalarının arıtma tesisi yapılana kadar ertelenmesi zaruri olmuştur. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ile omuz omuza çalışmalarımız devam etmektedir."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli