Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Gümüş, Vietnam Dostluk Grubuyla birlikte

Gümüş, Vietnam Dostluk Grubuyla birlikte

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, mensubu olduğu Parlamentolar Arası Dostluk Grubu faaliyetlerine Vietnam Büyükelçiliğine bir resmi ziyarete katılarak başladı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, mensubu olduğu Parlamentolar Arası Dostluk Grubu faaliyetlerine Vietnam Büyükelçiliği`ne bir resmi ziyarete katılarak başladı.
CHP Milletvekili Gümüş, ziyaret sırasında Vietnam Büyükelçisi Nguyen The Coung`a Vietnam`ın gerek tarihi gerek jeopolitik konumu gerekse sosyo ekonomik potansiyelleri açısından ilginç ve çekici bir ülke olduğunu belirtti.
Gümüş, hem Tayland`ın hem de Vietnam`ın Güneydoğu Asya`nın gelecek vadeden ülkeleri arasında görüldüğünü bu durumunda Türkiye Vietnam ilişkileri açısından ümit vadeden fırsatlar sunabileceğini dile getirdi.
Gümüş, yapılan toplantıda Türk inşaat sektörünün, gemi yapım sektörünün ve ev gereçleri sektörünün Türkiye`de gelişmiş olduğunu bu alanların aynı zamanda Vietnam`a yatırım için ortak çalışma alanları olabileceğini belirtti.
Büyükelçi, Vietnam`ın ekonomik gelişme sürecinde Türkiye deneyimlerinden yararlanmayı arzuladığını bunun içinde Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Çalışmaları`nın önemli olduğunu ve karşılıklı ziyaretlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini işaret etti.
Toplantıda Gümüş`ün Asya Dengeleri ve jeopolitik konularda çalışmaları gündeme geldikten sonra Büyükelçi Gümüş`e özel bir ziyarette bulunup ilgili konularda istişare yapmak istediğinin altını çizdi.
Görüşmeler, Türk Vietnam Dostluk Gruplarının yakın zamanda karşılıklı ziyaret tarihlerini kararlaştırma çalışmalarının başlatılması ifade edilerek son buldu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı