Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gümüş, milli eğitimdeki torpil iddiasını meclise taşıdı

Gümüş, milli eğitimdeki torpil iddiasını meclise taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde basında konu olan Bakanlık Müdür atamaları skandalını gündeme aldı. Türk Eğitim-Sen'in iddialarını gündeme getiren Gümüş

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde basında konu olan Bakanlık Müdür atamaları skandalını gündeme aldı. Türk Eğitim-Sen’in iddialarını gündeme getiren Gümüş, bakana konuyla ilgili neler bildiğini sordu.
Sendika yetkililerinin noter onaylı tespitini sordu
İddialara göre Türk Eğitim-Sen kapalı zarf içinde 39 kişinin isminin ve hangi okullara atanacaklarının yazılı olduğu bir belgeyi notere teslim etmiş ve atamalardan sonra 39 kişiden 29’unun müdür olarak atandığını saptamıştı. Gümüş, Sendika yetkililerinin anlatımlarına göre; mülakata girecek isimlerin, torpil yapılarak atanacağı duyumunu almaları üzerine bu girişimde bulunulduğunu ifade etti. Noter onaylı bu durumun açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirten Gümüş “Şayet Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu açıklayamıyorsa hak yiyor demektir” dedi.
Gümüş konuyla ilgili şunları kaydetti: “Son zamanlarda devlet kadrolarına ve yönetici görevlere atamalarda ciddi usulsüzlük yapıldığı ve torpil iddiaları duyulur oldu. Hak yiyene karşı sonuna kadar dururuz. Şayet Milli Eğitim Bakanı hak yemiyor ve yedirtmiyorsa Balıkesir’deki bu durumu netliğe kavuştursun. Nasıl olur da atamalar yapılmadan atanacak müdürler öncesinden listelerle belirlenebilir? Bu durumu açıklayamadığı sürece Bakan zan altında olacaktır.”
Gümüş, önergesinde şu soruları sordu: “İddialar doğru mudur? Yapılan müdür atamalarına bir usulsüzlük karışmış mıdır? Milli Eğitim Bakanı olarak Balıkesir’de yapılan müdür atamalarıyla ilgili soruşturma başlattınız mı? Yapılan mülakatların iptali için bir başvuru gelmiş midir? Yapılan mülakatların iptal edilerek tekrarlanması gibi bir düşünceniz var mıdır?”



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli