Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gümüş: Mecliste haremlik selamlık uygulaması mı var?

Gümüş: Mecliste haremlik selamlık uygulaması mı var?

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, İçişleri Bakanlığına getirilen Efkan Alanın yeminini izlemek üzere 2 Ocak 2014 tarihli Meclis Genel Kurulunda salonun izleyici balkonuna yerleştirilen vatandaşların kadınlarla erkeklerin ayrı ayrı oturtul

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, İçişleri Bakanlığı`na getirilen Efkan Ala`nın yeminini izlemek üzere 2 Ocak 2014 tarihli Meclis Genel Kurulu`nda salonun izleyici balkonuna yerleştirilen vatandaşların kadınlarla erkeklerin ayrı ayrı oturtulduğu iddialarını gündeme getirdi. Konuyla ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek`e soru önergesi veren Gümüş, yaygın basında yer alan iddiaların araştırılmasını istedi.
Gümüş, TBMM Başkanı Çiçek`e şu soruları yöneltti: "Ulusal basında da yer alan bu iddialar doğru mudur? Ulusal basında yer alan haberlere göre erkek izleyicilerin yanına oturmak isteyen kadın vatandaşlar görevli polis memurları tarafından uyarılarak kadınlara ayrılan koltuklara yönlendirilmiştir. Bu iddialar doğru mudur? Şayet söz konusu iddialar doğru ise bu durum Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden biri olan eşitlik ilkesine aykırı değil midir? Uygulama Anayasa`ya aykırı olduğuna göre TBMM çatısı altında böyle bir uygulamaya niçin müsaade edilmiştir? Bu konuda bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli