Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Gümüş, Gübre Fabrikasının yerini öğrenmekte ısrarlı

Gümüş, Gübre Fabrikasının yerini öğrenmekte ısrarlı

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Bandırmaya yakın bir bölgede kurulacak gübre fabrikasının ilçeye ne kadar yakın sorusuna cevap verilmemesinden yakındı.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Bandırma`ya yakın bir bölgede kurulacak gübre fabrikasının ilçeye ne kadar yakın sorusuna cevap verilmemesinden yakındı.
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde Bandırma`da kurulması gündemde olan gübre fabrikasının çevreye ve insan sağlığına olası zararlarını ve ilçe merkezine bu kadar yakın bir yere kurulmasının nedenlerini sormuştu. Bakanlıktan gelen yanıt Fabrika`nın yer seçimi konusunda tatmin etmedi.
Gümüş: "Bandırma halkının sağlığı herşeyden önemli"
Bandırma`da kurulacak gübre fabrikasının halk ve çevre sağlığına olası zararlarına ilişkin vatandaşın kaygılarını ifade etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na verdiği soru önergesinde Bandırma`nın kanser ve solunum yolları hastalıklarında bölgede birinci durumda olduğu ve bu durumun mevcut fabrikadan kaynaklandığı yönünde ciddi kaygıların söz konusu olduğunu dile getirip, tüm bu zararlar gözetildiğinde, Bandırma`da kurulması gündemde olan gübre fabrikasının ilçe merkezine bu kadar yakın yerde seçilmesi doğru mudur? sorusunu sormuştu.
Önergede sorulan sorulara tatmin edici cevap alamadıklarını vurgulayan Gümüş, özellikle böyle bir fabrikanın şehre yakın yer almasının doğru olup olmadığının özenle ve detaylı olarak açıklığa kavuşturulması istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı