Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gümüş, bulunmayan ilaçları sordu

Gümüş, bulunmayan ilaçları sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, hastaların sürekli kullanması icap eden yüzlerce kalem ilacın piyasada bulunmadığı ve vatandaşların mağdur olduğunu dile getirerek, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun...

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, hastaların sürekli kullanması icap eden yüzlerce kalem ilacın piyasada bulunmadığı ve vatandaşların mağdur olduğunu dile getirerek, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Gümüş,  TBMM Başkanlığına sunduğu önerge de doktorların hastalarına tedavileri için yazdığı bazı ilaçların eczanelerde bulunmadığını ve konuyla ilgili sıkça şikayet aldıklarını dillendirdi. Bu konuda yaptıkları araştırmada, vatandaşın bulamadığı ilaçların büyük bir bölümünün ilaç firmaları tarafından üretiminin yapılmadığını öğrendiklerini dile getiren Gümüş, konunun sorumlusunun Sağlık Bakanlığı olduğunu ve hükümetin ilaç fiyatlarını aşağı çekecek müdahalelerde bulunurken pek çok faktörü gözetmesi gerektiğini söyledi.
Gümüş, ilaç fiyatlarının düşmesi sonrası kimi üretici firmaların ilaç hammadde kalitesini aşağı çektikleri yönünde iddialar olduğunu ifade etti. Konunun vatandaşların sağlığını doğrudan etkileyen nitelikte olduğunu dile getiren Gümüş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na dönük hazırladığı soru önergesinde şu sorulara yer verdi: Doktorlar tarafından reçetelere yazılan ilaçların kaç çeşidi piyasada temin edilememektedir? Piyasada birçok ilacın bulunamamasına neden olan koşullar nelerdir? Hükümetin ilaç üretici firmalarına ve depolara yaptığı baskı sonucu ilaç fiyatlarının ciddi oranda düşmesi nedeniyle kimi ilaçların şu anda üretilmediği doğru mudur? Eğer doğru ise bu nedenle üretilmeyen kaç kalem ilaç vardır? Fiyatların fazlaca düşmesi ile ilaçlarda kullanılan etken maddelerin kalitesinin düştüğü iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Bakanlığınızın bu konuda bir çalışması var mıdır?”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli