Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gümüş AKP´li vekilleri fena kızdırdı

Gümüş AKP´li vekilleri fena kızdırdı

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, AK Parti Milletvekillerini barış sürecinden bihaber olduğunu iddia etti.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, AK Parti Milletvekillerini barış sürecinden bihaber olduğunu iddia etti.
Demiryollarının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısının görüşüldüğü Mecliste, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş de söz alarak tasarıyla ilgili eleştiriler yaptı. 
Gümüş, AKP Milletvekillerinin barış süreciyle ilgili hiç bir şey bilmediklerini iddia etti. 
Gümüş`ün açıklamasına AKP sıralarından yoğun tepki geldi. Gümüş, "böyle açılım olmaz, siz açmadan kapatıyorsunuz" diye bağırdı.
CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TBMM`de Demiryollarının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısı görüşülürken söz alarak çıktığı kürsüde barış sürecini de değerlendirdi. Konuşmasında AKP Grubu`nun tepkisini çeken Gümüş, barış açılımının kapalı kutu olduğunu söyledi.
Gümüş: "Açılımı bilmiyorsunuz"
"Bir yandan bizim milliyetçiliğimizi yaptınız, diğer yandan her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyorsunuz. Açılım diyorsunuz; şuraya gelip de açılımın ne olduğunu anlatacak bir tek milletvekili yoktur. Ben sataşıyorum size; sataşma kabul edin. Gelsin de birisi anlatsın. Sen gel buraya anlat şimdi. Sen gel buraya anlat. Açılımın ne olduğunu biriniz bilmiyorsunuz. Sen gel açılımın ne olduğunu anlat; bakalım sevgili başbakanınız size neler yapacak. Biriniz gelsin anlatsın. Açılım denilen şeyin her şeyi kapalıdır arkadaşlar. Böyle açılım olmaz. Açmadan kapatıyorsunuz. Ben size söylüyorum Amerika Birleşik Devletleri Ortadoğu`dan çekilmeden önce biz aynı millettik. Ülkedeki büyükşehir yasaları da, ülkedeki düzenlemeler de daha sonra bu bölgede yapılacak petrol hesapları ile ilgilidir. Kuzey Irak`ta, Güneydoğu`daki meselelerde bunlarla ilgilidir. Hepimiz göreceğiz; Ortadoğu`da büyük bir olay patladığı zaman gelip buraya konuşacağız arkadaşlar. Pek yakında paylaşacağız. Pek yakında buradaki olayları gözlerinizle göreceksiniz ve sizler dünyadaki bu politikanın birer parçası olacaksınız. Söylediklerimi sataşma olarak kabul edin sözü olan varsa çıksın buraya."
Gümüş: "AKP iktidarı toplu taşımacılığı desteklemiyor"
"Ülkemizde cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte büyük bir atılım ve hız kazanmış, ancak 1950`lerle birlikte gelişmesi sekteye uğratılmış demiryolları bugün yolcu taşımacılığında çok az tercih edilir bir ulaşım alternatifi haline getirilmiştir. Getirilmiştir kelimesini özellikle seçiyorum, zira karayollarına göre çok daha güvenli ve verimli olan bir taşımacılık alternatifi olarak demiryollarının kullanımı bilinçli olarak düşürülmüştür. Cumhuriyetimizin ilk döneminde yolcu taşımacılığında % 50`lerde olan demiryolu kullanma oranı bugün sadece % 2`dir. Memleketimizde toplu taşıma yıllarca kötülenmiş ve yatırım yapılması gereksiz bir alan olarak ilan edilmiştir. Tabi ki neden? Petrole ve dışa bağımlılığa arttırılmasıdır. Bugün AKP iktidarının buraya getirdiği tasarı dünyada artan enerji maliyetleri ve ilerleyen teknolojiyle verimli bir taşıma alternatifi olduğu artık inkar edilmeyen demiryollarının kamucu ve toplumcu yapısını tamamen yok etmeye yöneliktir. Gerçek şu ki, AKP iktidara geldiği 2002 yılından bu yana devletin malını satmadan çivi çakamamıştır. Yapılan şey var olan çivileri sökmek, sonra da yerlerini değiştirerek yenilerini çakmaktır. Aslında bir yere bir çivi çıkmak aynı zamanda yeni yatırımlar için kaynak yaratmaktır. Deprem vergileriyle yol yapılırsa, özeleştirme gelirleriyle köprü yapılırsa, yatırım kaynakları aşırı büyümüş dolaylı vergilere dayandırılırsa yapılanlar çivi çakmak anlamına gelecek midir? Bakınız; TCDD son yıllarda ciddi bir dönüşüm için çalışmalar sürdürüyordu."      


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli