Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´nın yazılı basın ödülü Bursalı aldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´nın yazılı basın ödülü Bursalı aldı

ÇETİNKAYA´YA TÜKETİCİ ÖDÜLÜ

Bu yıl 19´uncusu düzenlenen Tüketici Ödülleri´nde Bursa Kent Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Çetinkaya ?Yazılı Basın´ dalında ödül verildi. Çetinkaya ödülünü Genel Müdür Ramazan Ersoy´un elinden aldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ?19. Geleneksel Tüketici Ödülleri? düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni her yıl; tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla altı farklı dalda düzenleniyor.
Ödül töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Çiftci, ?bilinçli tüketim´ e dikkat çekerek, dünyanın kaynaklarını doğru, adil ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Bakan Yardımcısı Çiftci, ?ALO 175 Tüketici Danışma Hattı´ aracılığı ile tüketicilerin sorunlarını kolayca iletebildiğini belirterek, ?Sosyal medya üzerinden de e-tüketici hesabı ile güncel konuları tüketicilerimizle paylaşarak sorularını cevaplandırıyoruz? dedi.
Tüketici haklarının korunması konusunda lokomotif görevi üstlenmiş olan hakem heyetlerine yapılan başvuruların her geçen gün arttığına işaret eden Bakan Yardımcısı Çiftci, ?2015 yılında başvuru sayısı 3 milyon 118 bin 842´ye ulaştı. 2015 yılında yapılan başvuruların yüzde 94´ü tüketicilerin lehine, yüzde 6´sı ise tüketicilerin aleyhine olacak şekilde sonuçlandı" ifadelerini kullandı. Törende Tüketici Akademisi Projesi çerçevesinde hazırlanan Kısa Filmlerin gösteriminin ardından ödül törenine geçildi. Kent gazetesi köşe yazarı Mehmet Çetinkaya da Türkiye çapında verilen ?Yazılı Basın Tüketici Ödülü´ne layık görüldü. Çetinkaya ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy´un elinden alındı. Mehmet Çetinkaya, 2008 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 12.Geleneksel Tüketici Ödülleri´nde de ?Yazılı Basın Tüketici Köşesi´ Ödülü´ne layık görülmüştü.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı