Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GÜMÇED termik santrale ?HAYIR? dedi

GÜMÇED termik santrale ?HAYIR? dedi

Güney Marmara Doğal Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), bölgemizde çevre felaketine davetiye çıkaracak termik santralin kurulmasına tepki dolu açıklama yaptı. GÜMÇED Yönetim Kurulundan basına yapılan açıklamada; ?İklimimizi değiştirecek, havamızı, s

Güney Marmara Doğal Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), bölgemizde çevre felaketine davetiye çıkaracak termik santralin kurulmasına tepki dolu açıklama yaptı.
GÜMÇED Yönetim Kurulundan basına yapılan açıklamada; ?İklimimizi değiştirecek, havamızı, suyumuzu, denizimizi ve toprağımızı geri dönüşsüz biçimde kirletecek, sağlımızı elimizden alacak Bandırma-Şirinçavuş´ta yapımı düşünülen termik santrale karşı çıkıyor ve hayır diyoruz? ifadelerine yer verildi.
Güney Marmara Doğal Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED)´in Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, Petrol-İş Sendikası´nda düzenlediği basın toplantısında Şirinçavuş Mahallesine yapılması planlanan Termik Santrale karşı olduklarının bildirdi.
CHP Balıkesir CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan ve GÜMÇED Yönetim Kurulu´ndan Can Emre´nin de hazır bulunduğu basın toplantısında Mutlu, şunları söyledi: ?İklimimizi değiştirecek, havamızı, suyumuzu, denizimizi ve toprağımızı geri dönüşsüz biçimde kirletecek, sağlımızı elimizden alacak Şirinçavuş´ta yapımı düşünülen termik santrale karşı çıkıyor ve hayır diyoruz! Öncelikle bir şeyin altını çizmek istiyorum. Dünyada ve ülkemizde enerji politikaları belirlenirken iklim değişikliğine yol açan karbon salımı göz ardı ediliyor. Yapılan uluslararası sözleşmeler ve toplantılar istenilen sonucu vermiyor.? dedi.
Yetkili bakan ve kurullara seslenen Mutlu, ?Güney Marmara´nın daha çok kirletilmesine izin vermeyin. Bu termik santrallerin yapımını durdurun. Siz gereğini yapmazsanız biz çevreyi ve ekosistemi bozacak, insan sağlığını yok edecek olan bu termik santrallere geçit vermeyeceğiz´´ diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Tüm´de konuşmasında ?´Bizde bu tür yatırımların şiddetle karşısında olacağız. Diğer milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip konuyu meclise taşıyacağız´´ dedi.
Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan´da konuşmasında termik santrale bir kere daha karşı olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: ?Bandırma´yı yöneten siyasal iktidarlar 1999 yılından beri buralarda yer satılırken her halde haberleri olmamıştı. Köylü hiçbir şeyin farkında değil. Onlara 30 sene sonrasını anlatmak gerekiyor. Buna onlar karşı çıkmalı. Yoksa siz ne yaparsanız yapın, bunu önlemek mümkün değil. Onları bilgilendireceğiz, bilinçlendireceğiz. Termik santrale en başından beri karşıyım karşı olmaya da devam edeceğim.´´
Haber: Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false