Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu: ?Kuşgölü can çekişiyor?

GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu: ?Kuşgölü can çekişiyor?

GÜMÇED Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, Kuşcenneti´nin hemen eteklerinde yer alan Kuşgölü´nün (Manyas Gölü) kirliliği nedeniyle yok olma noktasına geldiğine dikkat çekti.

GÜMÇED Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, Kuşcenneti´nin hemen eteklerinde yer alan Kuşgölü´nün (Manyas Gölü) kirliliği nedeniyle yok olma noktasına geldiğine dikkat çekti. Adına yıllardır festivaller düzenlenen Kuşcenneti´nin geleceğinin de pek parlak olmadığını vurgulayan Mutlu, yazılı açıklamasında şu düşüncelere yer verdi:
?2 Haziran 2015 tarihinden bu yana göldeki kirlilik ile ilgili olarak çalışmalar yürüttük. Bu konudaki ilgili yazılarımızı gönderdiğimiz Balıkesir Valiliği´nden bugüne dek yanıt alamadık. Kuşgölü, can çekişiyor. Gölün su kalitesi çok kötüleşti. Göl, hipertrofik, yani en kötü düzeydedir. Toplam azot ve klorofil açısından en kötü durumdadır. Kurşun oranı, yıllık ortalamanın on katıdır. Yayılı kaynaklı azot ve fosfor kirlilik oranı yüzde yetmiştir. Gölün çevresi 2-3 metre bataklıktır. Su miktarı azdır. Barajdan yeterli su gelmediği gibi Karacabey Ovası´nı besleyen kapaklar, ekili ürün olmadığı halde açılıyor. Suyun kirli, kıyısının batak olması nedeniyle göldeki daimi ve göçmen kuşlar olumsuz etkileniyor.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı