Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GSS borç sildirme tarihi 2 Ocak´ta sona eriyor

GSS borç sildirme tarihi 2 Ocak´ta sona eriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Balıkesir İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat yaptığı açıklamada,vatandaşlarımızdan Genel Sağlık Sigortalısı olanlardan daha önce hiç gelir testine gitmeyenler 2 Ocak 2017 ´ye kadar gelir testi yaptırıp yapılandırmadan faydalanabilir.

 Yaşadıkları hane içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az olanların eski borçları ise tamamen silinecektir? diye konuştu.
Polat, devamında şunları kaydetti: ?İşverenler ve Bağ-Kur sigortalıları için yapılandırma süreci bitti. Ancak Genel Sağlık sigortalıları için süreç hala devam etmektedir. Başvuruda bulunan GSS kapsamındaki sigortalılarımız yeni yıla borçsuz girebilir. Daha önce hiç gelir testine gitmemiş sigortalılarımızdan Kaymakam-lıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek Gelir testi yaptıranlardan gelir testi asgari ücretin üçte birinden az olanların tahakkuk etmiş borçları geriye dönük olarak silinecek, asgari ücretin üçte birinden fazla olanların ise borçları yeniden güncellenecektir. Çıkacak olan gelir testi sonucuna göre vatandaşlarımız en yakın Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat ederek bu borçlarını peşin ve 12 taksit halinde taksitlendirip ilk taksitini ödeyenler hemen sağlık yardımından faydalanabilecektir. Borcunu peşin ödeyenler ve 12 taksit yaptıranlar için sadece anapara tahsil edilecektir. Herhangi bir gecikme zammı ve cezası alınmayacaktır. Gelir testine müracaatta son tarih 2 Ocak olup gelir testine gitmeden de borçlarını yapılandırmak isteyenler için ise son müracaat tarihi 31 Ocak 2017´dir. Peşin ve 12 taksit olarak yapılandırılan borçların son ödeme tarihi ise 28 Şubat 2017 olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız isterlerse 6552 Sayılı yasa kapsamında yapılandırılmış olan Genel Sağlık Sigortası borçlarından kalan prim borçlarının asılını 6736 sayılı yasaya göre tekrar yapılandırarak peşin veya 12 taksit halinde ödeyebilirler.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false