Bugün, 19 Mart 2024 Salı

GS´dan Bandırma satrancına destek

GS´dan Bandırma satrancına destek

Galatasaray´ın satranç baş antrenörü Erturan: ?Türkiye, satrançta büyük ilerleme gösterdi?

Galatasaray(GS) Kulübü satranç baş antrenörü Yakup Erturan, Galatasaray Bandırma Taraftarları Derneği´nin konuğu olarak Bandırma´ya gelip, satranç altyapısı çalışmalarında bulundu.
Aynı zamanda Dünya Satranç Federasyonu´nun(FİDE Senyor Trainer) ilk ve tek Türk antrenörü, Türkiye Satranç Antrenörleri Kurulu Başkanı ve Satranç Milli Takımı Altyapı Baş Antrenörü Erturan, Galatasaray Kulübü Satranç Akademisi olarak Bandırma´ya özel bir önem verdiklerini vurgularken, şunları söyledi:
?Türkiye´de satranç sporu çok dönemlerde çok gelişti. Dünya Satranç Olimpiyatları´nda altıncı olma başarısını gösterdik. Artık, katıldığımız her turnuvadan kupayla dönüyoruz ve kupa alamazsak kendimizi başarısız sayıyoruz. Ülkemizde lisanslı sporcu açısından satranç, futbolu bile neredeyse geçti.?
Satrancın her yaşta yapılabilecek bir spor olduğuna dikkati çeken Erturan, ?Satrancın yararları çok fazladır. Bunların başlarında konsantrasyon gücü, sabır, ileriyi görme ve hesaplama gelir. Bu spor, altı yaşından itibaren profesyonel olarak yapılabilir? dedi.
Galatasaray Kulübü´nün satranç sporuna büyük destek verdiğine işaret eden Erturan, sarı-kırmızılı kulübün internet sayfasından ayrıntılı bilgiler alınabileceğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma satrancına destek
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli