Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Görevinden alınan okul müdürü Firikçi:

Görevinden alınan  okul müdürü Firikçi:

Hüseyin Aysan, zaten görevden alınacağımızı söylemişti”

Erdek’te 6 yıl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinde bulunup, son 4 yıldır da Erdek Muzaffer Gürer Ortaokulu Müdürlüğü görevinde yürütmekte olan Bekir Firikçi de, Milli Eğitim Bakanlığı’nca çıkarılan Yeni Atama Yönetmeliği’ne kurban edildi. Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ve iki müdür yardımcısının verdiği düşük puanlarla 70 puanda bırakılıp, görevde kalması için 75 puana ulaşması engellenen Firikçi’nin, böylece okul müdürlüğü görevi sona erdirildi.
HÜSEYİN AYSAN, “SİZİ GÖREVDEN ALACAĞIZ” DEMİŞ!
Türk Eğitim-Sen Erdek Temsilciliği görevini de sürdüren Firikçi, yaptığı açıklamada, yeni yönetmeliğin politik amaçlı olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Zaten, bir süre önce görüştüğüm Erdek’in eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bana, ‘Seni ve 18 Eylül Ortaokulu Müdürü Zeki Bay’ı, siyasi düşünceleriniz bize uymadığı için görevden alacağız’ demişti. Nitekim, bugün bu gerçekleşti. 33 yıllık meslek yaşamımın yarısını yönetici olarak geçirdim. 25 yıldır da Erdek’te görev yapıyorum. Görevimi, bugüne dek tarafsızlıkla ve yalnızca eğitim-öğretimin yanında yer alarak yürüttüm. Görevimi başarıyla gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüm sırasında, başarılı çalışmalarım nedeniyle Bakanlıkça maaş ödülü almıştım. Ama son çıkan yönetmelik tümüyle siyasidir.

Baştarafı Sahife 1’de
Bizlerden Eğitim-Bir-Sen’e üye olmamız istenmiştir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.”
BİZİ HİÇ TANIMAYAN ŞUBE MÜDÜRLERİ PUANLAMA YAPTI
Erdek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerine iki ay kadar önce atanmaları nedeniyle Erdek’i ve kendilerini hiç tanımayan Bahadır Ergin ve Rüstem Tüt’ün de kendisi hakkında puanlama yaparak, düşük puan kullanıp, okul müdürlüğünden alınmasına yol açtığını, yine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan’ın da, başarılı çalışmalarını bildiği halde kendisi hakkında düşük puan verdiğini öne süren Bekir Firikçi, şunları söyledi:
“Zeki Bay ile birlikte Erdek’in eğitim-öğretimine büyük katkılar sağladığımıza ve başarılı olduğumuza inanıyorum. Aynı zamanda ilçemizde okullaşmanın da önünü açtığımızı düşünüyorum. Ama bize diz çöktüremedikleri, siyasi düşüncelerine biat etmediğimiz için ceza vererek, adaletsizce okul müdürlüğümüzü elimizden aldılar. Ülkemizde, yaklaşık 17 bin dolayında okul müdürü böylece mağdur edildi. Şimdi sıra okul müdür yardımcılarına geldi. Ancak bu işin peşini bırakmayacağız. Hakkımızı hukuksal yollarla arayacağız. Arkadaşım Zeki Bay ile Balıkesir İdare Mahkemesi’ne başvurarak, bu kararların iptalini isteyeceğiz.”
1956 yılında Afşin’de doğan, 33 yıllık meslek yaşamının son 25 yılını Erdek’te geçiren Bekir Firikçi, “Ne yazık ki, milli eğitimimizde başarılı kişiler ödüllendirilmek yerine siyaseten cezalandırılıyor” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı