Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Görevinden uzaklaştırılan Sarı´nın başkanlığı düştü

Görevinden uzaklaştırılan Sarı´nın başkanlığı düştü

Meclis 30 Haziran Çarşamba günü yeni başkanını seçecek

Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Hüseyin Sarı´nın başkanlığının düştüğü öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik bulunan gayrimenkul için ?akaryakıt istasyonu yapılması ve intifa hakkı ihalesi? ile ?akaryakıt istasyonu kiralama ihalesi?nde serbest rekabet ortamını kasıtlı olarak engellediği gerekçesiyle  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermiş ve bu karar Yargıtay 5. Ceza Dairesinin 20 Mayıs 2020 tarihli kararıyla onanmıştı. Yargıtay 5.Ceza Dairesi´nin kararının ardından, İçişleri Bakanlığı,  Anayasa´nın 127´nci maddesinin 4´üncü fıkrası ile Belediye Kanunu´nun 47´nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak Erek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı görevinden uzaklaştırmıştı. Ancak edinilen bilgiye göre Hüseyin Sarı´nın başkanlığının tamamen düştüğü ve kararın tebliğ edildiği öğrenildi.

24 Haziran Cuma günü Belediye Meclis üyelerine tebliğ gönderilerek, 30 Haziran Çarşamba günü  Erdek Kapalı Spor Salonunda meclis yeni başkanını seçecek.

Cumhur İttifakının adayı Mehmet Ali Yağcı olması beklenirken, CHP´li Burhan Karışık da, Belediye Başkanlığına aday olacağını daha önce açıklamıştı.

Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı