Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gönülden Dile, Dilden Tele

Gönülden Dile, Dilden Tele

Kemal Pireci Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ?Gönülden Dile, Dilden Tele? isimli şiir dinletisi ve şarkı yolculuğu programı alkış aldı.

Barış Manço Kültür Merkezi´nde, edebiyat öğretmeni Aziz Başaran´ın sunumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan şiir ve müzik yolculuğunun, açılış konuşmasını okul müdürü Nalan Yıldırım yaptı.
Yıldırım konuşmasında, insanın olgunlaşmasında, duygu inceliğine ve tefekkür derinliğine erişmesinde sevgi, sevda ve hoşgörü gibi ilahi güzelliklerin yeri ve etkisinin tartışılmaz olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
?En derin, en geniş, en anlamlı ifadesini yetişmiş ve kendi benliğini aşmış insanda bulan sevgi ve hoşgörü kavramları, Yunus´un gönlünden sözüne dökülürken, yine Yunus´un ifadesiyle ´her dem taze, her dem yeni, diri ve duru bir kimliğe bürünmüş; nice gönülde büyük bir heyecanın, tatlı bir hayranlığın, ilahi bir güzelliğin oluşmasını sağlamıştır.?
Edebiyat öğretmeni Ayfer Kaçmaz ile müzik öğretmeni Deniz Taylan´ın hazırladığı programda, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Güler´in okuduğu şiir ile başlayan gecede, Fatih Tümer, Huriye Acar, İsmail Güngör, Görkem Özenç, Burak Çakar, Barkın Çeşli, Mustafa Alkan, Ebru Tezcan, Yağız Şerbetçi, Umutcan Karaca, Enver Faruk Şahin, Funda Ata, Miraç Özdem, Emir Talha Ay, Koray Kermeyan, Çisem Durusoy, Beyza Karaman, Ayçelen Kılıç, Beytullah Sezen, Eda Erdeniz ve Sıla Çeliktaş isimli öğrenciler tarafından , Yunus Emre, Aşık Daimi, Aşık Veysel Şatıroğlu´dan dize ve şarkılar seslendirildi. Türküler, şarkılara konu olan ünlü şairlerin dizeleri konuklar tarafından alkış aldı.
Türk Milleti tarafından yaklaşık 700 yıldır dilden dile aktarılmış, türkü ve ilahilere söz olmuş yer yer atasözü gibi dilden dile dolaşmış dizelerle renklenen ?Gönülden Dile, Dilden Tele? isimli şiir dinletisini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, şube müdürleri Ercan Güler, Gülsevim Kaçar, okul yöneticileri ve veliler izledi.
Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Gönülden Dile Dilden Tele
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli