Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gönül Elçileri Projesi bayanlara anlatıldı

Gönül Elçileri Projesi bayanlara anlatıldı

Gönül Elçileri Projesinin Erdek tanıtım toplantısının ikincisinde bayanlar bilgilendirildi.

Gönül Elçileri Projesinin Erdek tanıtım toplantısının ikincisinde bayanlar bilgilendirildi.
Bayanlara yönelik düzenlenen toplantıya Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Eşi Hatice Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın eşi Nilay Aysan, Okul Müdürleri Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Erdekli bayanlar katıldı. 
Gönül Elçisi sayısının artırılmasına yönelik yapılması gereken çalışmaların katılımcı bayanlara anlatıldığı toplantıda, "Bu gün İnsanlık İçin Ne Yaptın?" konulu kamu spotu katılımcılara izletildi. 
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, proje ve toplantı hakkında bilgi verip katılımcıları Gönül Elçileri olmaya davet etti.  
Kaymakam Kaygısız`ın açıklamalarının ardından Bandırma İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Necmi Ağduk ve Çocuk Gelişim Uzmanı Halime Gürbüz tarafından katılımcılara slayt eşliğinde koruyucu aile hizmetinin kapsamı ile ilgili bilgiler verildi.  Sosyal Hizmet Uzmanı Ağduk, konuyla ilgili verdiği kısa bilgiler de  Gönül Elçileri için koruyucu ailelerin yaşlılara, engellilere, ulaşarak toplumu harekete geçirmesi, koruyucu ailelerin sorumlulukları, kimlerin koruyucu aile olabileceğini, koruyucu ailelere sağlanan olanakları, koruyucu aile olmaya karar verenlerin yapması gerekenleri toplantıya katılan bayanlara anlattı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının evde bakım projesi ile ilgili Kaymakam Kaygısız`ın özür oranı ve Bandırma`da çocuk yurdunda bulunan 25 çocuğun az olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Bandırma İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Necmi Ağduk, evde Bakım Pojesinde özür oranın % 20 olduğunu ve hastaneden ağır özür raporunun alınması gerektiğini, bu koşulların yerine getirildikten sonra ise evde yaşayan kişi sayısını toplam gelire bölünerek bu rakamın asgeri ücretin yarısından az olması durumunda ailelerin evde bakım yardımı alabileceklerini söyledi. 
Bandırmada ki çocuk yurdunda bulunan çocuk sayısına da açıklık getiren Ağdu "Halen yurdumuzda 25 çocuğumuz bulunuyor evet bu sayı az ancak bundan üç dört yıl önce 45 kişi kapasiteli yurdumuzda 58 çocuğumuz barınıyordu, eve dönüş projesi ile bu çocuklarımızı ailelerinin yanlarına yerleştirdik." dedi.
Toplantı ise soru, cevap bölümü yapılarak son buldu.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı