Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gönül elçileri Balıkesirde destan yazıyor

Gönül elçileri Balıkesirde destan yazıyor

Kuva-yi Milliye şehri Balıkesirde, gönül elçileri yaptıkları çalışmalarla destan yazmaya devam ediyor.

Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir`de, gönül elçileri yaptıkları çalışmalarla destan yazmaya devam ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygulamaya konulan ve 19 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi`nin himayelerinde başlatılan proje, Bakan Fatma Şahin ile 81 ilin Vali eşlerinin katılımlarıyla Ankara`da başlatılmıştı.
Bu gelişmelerde sonra, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın eşi Nuran Turhan`ın Ankara`da katıldığı Gönül Elçileri toplantısının ardından süratli bir şekilde Balıkesir`de bir çalışma ekibi kurarak, Balıkesir Merkez ve ilçelerimizde üst düzey yönetici eşleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kanaat önderlerine ve Balıkesir`de dezavantajlı gruplara hizmet veren gönüllülere yönelik 445 kapsamlı bilgilendirme toplantısı ve proje sunum çalışması yapılmasını sağlarken, bu gayretli çalışmalar sonucunda Gönül Elçisi sayısı 24 bin 445`e ulaştı.
Balıkesir Türkiye`ye örnek oldu
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin ilk ayağı olan Koruyucu Aile Hizmet modelini, Projenin hamisi Nuran Turhan`ın desteği ve uzman personelin özverili gayretleri sayesinde büyük başarılarla sona erdirmenin mutluluğu yaşanırken, bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucu Balıkesir`de kurum bazında 115 çocuğun koruyucu aile yanına verilmesiyle Türkiye`de ilk sırada yer aldığı kaydedildi.
Projenin başladığı 19 Aralık 2012 tarihinden bugüne Koruyucu Aile hizmeti başta olmak üzere Sosyal Hizmet uygulamaları konusunda örnek çalışmalar ve uygulamalar yaptıklarını belirten Nuran Turhan, "Bütün bu gayretlerin sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tespitlerine göre Balıkesirimiz, proje kapsamında en çok seminer yapan, en dikkat çekici etkinlikler yapan, en çok toplantı düzenleyen, en fazla hane ziyareti yapan, en teknolojik, en webci ve aynı zamanda en sorumlu il olarak diğer illere örnek olmuştur.
Projenin ikinci aşaması olan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim" konusuna da değinen Turhan, kadınlar arasında eğitim düzeyinin yükselmesinin hem bir modernleşme göstergesi hem de geleceğe ilişkin değişimler açısından önemli olduğunu, toplumda, kadının eğitim seviyesi yükseldikçe işgücüne ve istihdama katılma eğiliminin arttığını ifade ederek, Balıkesir`de zamanında okula gidememiş veya bir şekilde eğitimi yarıda kalmış kadınlarımızın, eğitimlerini tamamlamaları için çalışmalara başlandığını, bu konuyla ilgili olarak toplumda herkese görev düştüğünü söyledi. 
Herkesin çevresinde bu şekilde eğitimini tamamlayamamış kadınlarımızın açık öğretim kurumlarına yönlendirebileceğini ifade eden Turhan, "Balıkesir halkımız, resmi kurum ve kuruluşlar, STK`lar ve gönüllü bireylerin katkı ve katılımları ile projenin birinci bölümünde gösterilen başarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum." dedi.
En dikkat çekici etkinlik Balıkesir`e göze çarpıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve 81 ilin valilerinin eşleri tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi`nin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Projesi`nin değerlendirmesi ve kadınların yarım kalan eğitimlerinin tamamlanmasını hedefleyen ikinci aşama "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim"in tanıtımı yapıldı. 
Toplantıya Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile vali eşleri ve davetliler katıldı. Törenin sonunda Emine Erdoğan ve Bakan Şahin, vali eşlerine madalya vererek başarılarından dolayı kutladı. Ülkemizde 81 ilde Vali eşlerinin himayelerinde gerçekleştirilen projede illerde Gönüllü katılımcılara ulaşmak ve projeyi halka duyurmak için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Balıkesir bu konu da öne çıkarak diğer illere örnek oldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı