Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?GÖNÜL SOFRASI´ Ayvalık´ta kuruldu

?GÖNÜL SOFRASI´ Ayvalık´ta kuruldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Ramazan ayı münasebetiyle organize ettiği ?Gönül Sofrası´ iftar programı Ayvalık´ın Altınova Mahallesi´nde düzenlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Ramazan ayı münasebetiyle organize ettiği ?Gönül Sofrası´ iftar programı Ayvalık´ın Altınova Mahallesi´nde düzenlendi.
Mahalle meydanında düzenlenecek olan iftar programı yağışlı hava nedeniyle Altınova Toplantı ve Düğün Salonu´nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi´nin Mobil Aşevi´nde hazırlanan iftarlıkların dağıtıldığı program Kur´an ziyafeti ve duaların okunması ile başladı. Vatandaşlar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları tarafından verilen musiki konseri eşliğinde oruçlarını açtılar.
İftar yemeği ardından bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Büyükşehir yapılanmasını tamamladıktan sonra Ayvalıkta su problemi vardı. Sular kesiliyor, sular akmıyor. Ayvalık körfezi kokuyor kirli. Çünkü Ayvalık körfezine 28 yerden kanalizasyon deşarj oluyor. Ayvalık´ın suyu yok. Altınova´dan Ayvalık´a 2015 yılında su borularını 15 milyon lira harcayarak değiştirdik. Ayvalık´a ulaştırdık. Ayvalık´a 10 bin tonluk su deposu yaptık. İnşallah Ayvalık bu yaz susuz kalmayacak. Şimdi Cunda´ya bir kanal açıp, Cunda köprüsünün inşaatını yapıyoruz. Hep birlikte temel attık. Buraya gelmeden öncede köprü inşaatını ziyaret ettim. Yan servis yolu bitmiş. İnşallah bayramdan önce asfalt atıp orasını trafiğe açacağız. Ondan sonra da eski yolu kanal açmak için çalışmalara başlıyoruz. İstiyoruz ki, dış denizden Ayvalık´a doğru su akıntısı olsun. Ayvalık körfezi kokmasın. Yine kanalizasyon ile ilgili ne icap ediyorsa yapılıyor. Şimdi Altınova´nın yolları da bu yaz hepsi yapılacak. İhaleyi yaptık. İhale neticelendikten sonra yapılacak işlerin % 50´si Altınova´da. Girişler, çıkışlar yolların asfaltlanmasını tamamlayacağız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli