Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gönen´in vizyon projesine büyükşehir desteği

Gönen´in vizyon projesine büyükşehir desteği

1 Milyar Dolarlık Kentsel Dönüşüm Projesi, Gönen Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yaşama geçirilecek.

1 Milyar Dolarlık Kentsel Dönüşüm Projesi, Gönen Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yaşama geçirilecek.
Balıkesir Gönen´in vizyon projesi olarak nitelendirilen 1 Milyar dolarlık Kentsel Dönüşüm Projesine, Meclis kararıyla Büyükşehir Belediyesi ortak oldu.
Projenin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde yaşama geçirileceğini söyleyen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ?Kentsel dönüşüm, çok büyük bir proje. Yaşama geçtiğinde Gönen´in geleceği değişecek ve şekillenecek. Projeyi büyükşehir belediyemizle işbirliğinde yürüteceğiz.? dedi.
Tabakhanenin bulunduğu alanı da kapsayan 132 dönümlük kısma Kentsel Dönüşüm projesinin uygulanacağını kaydeden Başkan Hüseyin Yakar, ?proje, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra butik otelleri, ve yürüyüş yollarıyla Gönen´i sağlık turizminde dünyanın merkezi haline getirecek. İlçenin sosyo-ekonomik yapısının yanı sıra kültürel yapısında da değişimler yaratacak. Gönen gibi Güney Marmara´yı etkileyecek, Gönen´in miladı olacak bir proje. Gönen Çayı ıslahı ve şehir arıtması da projenin diğer ayaklarını oluşturmakta. Gönen´i dünyaya açıp, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunurken, Gönen´in toplumsal yapısını, koruyacağız. Meclis kararıyla projemizi Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüteceğiz.? açıklamasında bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´u heyecanlandıran Gönen Kentsel Dönüşüm projesinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahiplenilmesinin Gönen için avantaj olduğunu belirten Başkan Yakar, ?Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur, yabancı yatırımcılarla görüşmeye başladı. Projemiz, büyükşehir belediyesi tarafından pazarlanacak.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Korkmaz Erdoğan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false